Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χορτολιβαδική έκταση, στην Δροσοπηγή Αφιδνών.
Αττική: Πυρκαγιά στην Πάρνηθα – Μήνυμα 112 για εκκένωση από Κρυονέρι (video)
Ειδικότερα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή της Δροσοπηγής Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Αρχικά, άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 65 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ενώ επιχειρούν και εθελοντές. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ.
Στην συνέχεια ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς έχουν κινητοποιηθεί 102 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 36 οχήματα, εθελοντές, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Η φωτιά έχει φτάσει ήδη στον οικισμό της περιοχής Κρυονέρι και καίει τα πρώτα σπίτια. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη από σπίτι σε σπίτι για να περιορίσουν τις ζημιές από την πυρκαγιά.
Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Δροσοπηγής Αττικής, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων: 1) η Λ. Κρυονερίου από το ύψος του κόμβου Κρυονερίου, 2) η οδός Λεύκης από το ύψος της Λ. Κρυονερίου.
Παράλληλα, η Τροχαία ανακοίνωσε ότι παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων η οδός Λεύκης, από το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη, στην περιοχή του Κρυονερίου. Οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και να προτιμούν εναλλακτικές διαδρομές.
