Ολοκληρώθηκαν χθες οι αρχαιρεσίες του α’ γύρου για την εκλογή προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ωστόσο δεν προέκυψε νικητής και όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα.
Ο Δ. Αναστασόπουλος και ο Α. Κουτσόλαμπρος πέρασαν στον β’ γύρο των εκλογών του ΔΣΑ
Στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο Δημήτρης Αναστασόπουλος με τον Ανδρέα Κουτσόλαμπρο, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα, από την κάλπη. Ωστόσο, επειδή κανείς εκ των δύο υποψηφίων για τη θέση του προέδρου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50% + 1 των εγκύρων ψηφοδελτίων, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα, 7 και 8 Δεκεμβρίου.
Οι αριθμοί των εκλογών του α’ γύρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές του ΔΣΑ έφτασε το 55,95%. Ψήφισαν 13.818 δικηγόροι από τους 24.699 εγγεγραμμένους στον ΔΣΑ. Τα έγκυρα ήταν 13.405, τα άκυρα 200, ενώ βρέθηκαν και 213 λευκά ψηφοδέλτια.
Οι ψήφοι και τα ποσοστά που έλαβαν στον α’ γύρο οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου στον ΔΣΑ:
Δημήτρης Αναστασόπουλος: 22,49% με 3.015 ψήφουςΑνδρέας Κουτσόλαμπρος: 18,84% με 2.526 ψήφουςΜιχάλης Καλαντζόπουλος: 15,42% με 2.067 ψήφουςΘανάσης Καμπαγιάννης: 14,59% με 1.956 ψήφουςΑλέξανδρος Μαντζούτσος: 13,44% με 1.801 ψήφουςΘωμάς Καμενόπουλος: 7,46% με 1.000 ψήφουςΑντώνης Αντανασιώτης: 4,23% με 567 ψήφουςΘέμης Σοφός: 3,53% με 473 ψήφους
Ποιοι εκλέγονται μέλη στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων από αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών του ΔΣΑ, στο Δ.Σ. εκλέγονται μέλη οι:
ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗΚΑΡΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥΚΟΝΔΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥΚΟΥΤΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥΛΕΡΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗΛΥΡΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΜΑΝΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΜΑΡΙΝΑΚΗ ΧΡΥΣΗ (ΧΡΥΣΟΥΛΑ) του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥΜΑΡΟΥΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ) του ΘΕΟΧΑΡΗΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΙΟΡΔΑΝΗΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΩΗΣ του ΠΑΥΛΟΥΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥΤΕΡΖΙΜΠΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ του ΜΙΧΑΗΛΤΣΑΓΚΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΕΥΘΥΜΙΟΥΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ (ΤΙΤΟΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Σε δήλωσή του μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου ο Δημήτρης Αναστασόπουλος τόνισε: «Οι δικηγόροι της Αθήνας κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα για αλλαγή. Για αλλαγή σελίδας στον ΔΣΑ, για ένα νέο παράδειγμα στην εκπροσώπησή μας, που θα χτίζει πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι τώρα και θα μας πάει ένα βήμα μπροστά.Το “ευχαριστώ” είναι λίγο για τους χιλιάδες συναδέλφους που τίμησαν τους συνδυασμούς και εμένα προσωπικά με την προτίμησή τους, δίνοντάς μας μια ισχυρή πλειοψηφία και μια άνετη πρώτη θέση. Τους διαβεβαιώνω ότι θα πράξω κάθε τι δυνατό για να τιμήσουμε στο έπακρο την εμφατική εμπιστοσύνη τους».
Κουτσόλαμπρος: Να κρατήσουμε τον ΔΣΑ ισχυρό, μαχητικό και πρωταγωνιστή
Ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος είπε, από την πλευρά του: «Την επόμενη Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλώς· επιλέγουμε το μέλλον του Συλλόγου μας. Επιλέγουμε έναν ΔΣΑ που εξελίσσεται, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μελών του και παραμένει ανεξάρτητος, δυναμικός και παρεμβατικός απέναντι στις προκλήσεις. Η απόφαση είναι στα χέρια όλων μας. Μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τον ΔΣΑ ισχυρό, μαχητικό και πρωταγωνιστή. Για το παρόν. Για το μέλλον. Για όλους».
Ο β’ γύρος των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ.
