Νιγηρία: 50 μαθητές διέφυγαν από γιγαντιαία απαγωγή σε σχολείο
Τα παιδιά «επανενώθηκαν με τους γονείς τους».
Newsroom
20:19
24 Νοεμβρίου 2025
AP
Περισσότεροι από 50 μαθητές κατάφεραν να δραπετεύσουν, όταν απήχθησαν την Παρασκευή από ένα καθολικό σχολείο στην πολιτεία Νίγηρας.
More than 50 of the 315 children abducted by gunmen from a Catholic boarding school in Nigeria have reportedly escaped.
The BBC’s Madina Maishanu is one of the first journalists to reach the scene of the kidnappings and speak to parents who wish to remain anonymous. pic.twitter.com/qnSRrxAuGs
Σύμφωνα με το BBC, 303 μαθητές και 12 μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού απήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα από ενόπλους κατά τη διάρκεια επίθεσης στο μεικτό καθολικό σχολείο Saint Mary, στην Νίγηρα.
— BBC News Africa (@BBCAfrica) November 23, 2025
Παρά την επιτυχή διαφυγή των πενήντα μαθητών, η κρίση των απαγωγών στη Νιγηρία συνεχίζεται με 253 παιδιά ηλικίας 10 έως 18 ετών και 12 εκπαιδευτικούς να παραμένουν στα χέρια των απαγωγέων.
Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες μαζικές απαγωγές που διαπράχθηκαν ποτέ στην περιοχή, η οποία μαστίζεται από το φαινόμενο.
Η ένωση Χριστιανών της Νιγηρίας (CAN) ανακοίνωσε πως 50 παιδιά που απήχθησαν στο σχολείο, στην Παπίρι, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την Αμπούτζα, «ξέφυγαν» την Παρασκευή και το Σάββατο από τους απαγωγείς τους και «επανενώθηκαν με τους γονείς τους».
Ο πρόεδρος Τινούμπου δήλωσε μέσω X «ευτυχής» που «51 από τους μαθητές που αγνοούνταν στο καθολικό σχολείο στην πολιτεία του Νίγηρα ανακτήθηκαν».
Το περιστατικό αυτό αποτελεί τη δεύτερη μαζική απαγωγή μαθητών σε σχολείο στη Νιγηρία μέσα σε μια εβδομάδα, μετά την απαγωγή 25 κοριτσιών από οικοτροφείο στη γειτονική πολιτεία Kebbi στις 17 Νοεμβρίου.
