Συναγερμός σήμανε στον ΕΦΚΑ στην Πειραιώς, στον Κεραμεικό όταν 89χρονος άνδρας εισέβαλε με καραμπίνα και πυροβόλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε υπάλληλος του ΕΦΚΑ στο πόδι.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έφθασαν πρώτοι, μάλιστα, εφάρμοσαν τουρνικέ στον τραυματία υπάλληλο, ενώ ακολούθως τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

89χρονος ρακοσυλλέκτης ο δράστης των πυροβολισμών στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού

Σε ό,τι αφορά τον δράστη, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 89χρονο άνδρα, ρακοσυλλέκτη, ο οποίος αμέσως μετά διέφυγε και τον αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με
μαρτυρία εργαζόμενης του ΕΦΚΑ στον
Κεραμεικό ο δράστης ανέβηκε στον 4ο
όροφο και πυροβόλησε ένα διοικητικό
υπάλληλο. Οπως δήλωσε η ίδια στο iefimerida
«ακούστηκε ότι μπήκε κάποιος με καμπαρτίνα
και ανέβηκε στον 4ο όροφο που είναι το
μητρώο και οι παροχές και πυροβόλησε
ένα συνάδελφο διοικητικό. Δεν έχουμε
μάθει κάτι άλλο ακόμα γιατί προτεραιότητα
είναι ο συνάδελφος».

Σε ό,τι αφορά
την κατάστασή του η ίδια εργαζόμενη
τόνισε «μάλλον βρήκε κάποια αρτηρία η
σφαίρα, τον σταθεροποιήσανε γιατί είχε
μεγάλη αιμορραγία και έφυγε με το
ασθενοφόρο».

Εργαζόμενη σε παρακείμενο κατάστημα μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως «ήμουν μέσα στο εργαστήριο, άκουσα πολύ βαβούρα, ένα αλαλούμ, βγήκα έξω να δω τι γίνεται, είδα πολύ ΔΙΑΣ αστυνομία και αυτοκίνητα. Τώρα από ό,τι ακούσαμε ήταν κάποιος πάνω. Ναι έχει τραυματιστεί ένας στο πόδι, το είδα γιατί τον βγάζανε από εδώ».

Κεραμέως: «Η σκέψη μας βρίσκεται με τον εργαζόμενο που τραυματίστηκε»

«Η σκέψη μας βρίσκεται με τον εργαζόμενο που τραυματίστηκε. Η στήριξή μας θα είναι ολόπλευρη», σημειώνει σε μήνυμά της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η υπουργός Εργασίας Ν. Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, η υπουργός σημειώνει: «Από την Κωνσταντινούπολη στην οποία βρίσκομαι για την Υπουργική Διάσκεψη ΟΟΣΑ για τις δεξιότητες, ενημερώθηκα για την επίθεση 89χρονου σε κατάστημα του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό. Η σκέψη μας βρίσκεται με τον εργαζόμενο που τραυματίστηκε. Η στήριξή μας θα είναι ολόπλευρη. Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ και την Υφυπουργό οι οποίοι φθάνουν στο σημείο της επίθεσης, ενώ ήδη βρίσκεται εκεί η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΣΥ.»