Διοικητικές κυρώσεις έχουν αποδοθεί στον ύπαρχο του πλοίου όπου συνέβη το περιστατικό με τη Μυρτώ, έπειτα από τη χθεσινή καταγγελία της μητέρας της.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μυρτώ και η μητέρα της ταξίδευαν με πλοίο από Αστυπάλαια όπου και αντιμετώπισαν πρόβλημα καθώς το αμάξι για ΑμεΑ είχε στριμωχτεί στο γκαράζ, με αποτέλεσμα μετά από μια μεγάλη ταλαιπωρία η Μυρτώ που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ευρισκόμενη στριμωγμένη και αυτή στο αναπηρικό αμαξίδιο ανάμεσα στα αμάξια.

Η μητέρα της διαμαρτυρήθηκε στον Ύπαρχο του πλοίου, που όπως καταγγέλλει η ίδια είχε απαξιωτική και αδιάφορη συμπεριφορά.

Σημειώνεται ότι, το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά είχε εκκινήσει διαδικασία από μόνο του, χθες, μόλις έγινε το περιστατικό κατά τον κατάπλου του πλοίου καθώς, μπροστά στο περιστατικό ήταν λιμενικός.

Οι κυρώσεις αφορούν απρεπή συμπεριφορά βάσει του γενικού κανονισμού του Λιμένα. Επίσης έγινε επικοινωνία και με τη μητέρα από το Λιμεναρχείο και της πήραν κατάθεση, καθώς και σε ακόμα μια κύρια που ήταν μαζί για να γίνει και ποινική διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι πρωτοβουλία είχε αναληφθεί το καλοκαίρι για την τροποποίηση του ΠΔ 44/2011. Βγήκε σε διαβούλευση με θέμα την υποχρέωση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων με μεταφορική ικανότητα κάτω των 400 επιβατών που κάνουν δρομολόγια μέχρι 30 ναυτικά μίλια να έχουν ασανσέρ και αναβατόρια για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αφορά όλα τα νεότευκτα πλοία, ενώ θα δοθεί χρόνος στα υπάρχοντα πλοία για να κάνουν τις αναγκαίες μετασκευές. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κα.

Η κυρία Κοτρώτσου με ανάρτησή της ανέφερε όσα βίωσε η ίδια και η κόρη της στο πλοίο ενώ επέστρεφαν από το νησί.