Δεν μπορούσε να κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας από την οποία νεκρά ψάρια καταλήγουν στον Παγασητικό Κόλπο, αναφέρει πολυσέλιδο πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου, ύστερα από σχετική μήνυση που είχε υποβάλει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.
Το θυρόφραγμα της Κάρλας δεν μπορούσε να κλείσει, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το πόρισμα της εισαγγελίας Βόλου. Νέο φράγμα στον χείμαρρο Ξηριά.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου, η οποία είχε διατάξει και ολοκλήρωσε ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο προκαταρκτική έρευνα, αποδεικνύει ότι ο Παγασητικός μέχρι και την εμφάνιση των ψαριών από την Κάρλα, δεν επιβαρύνονταν από τη λίμνη και πως το θυρόφραγμα της Κάρλας, εξαιτίας του οποίου νερά και ψάρια καταλήγουν στον Παγασητικό Κόλπο, δεν μπορούσε να κλείσει.
Με αφορμή τη μήνυση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις πλημμύρες και τις ποσότητες νερών που κατέληγαν στον Παγασητικό Κόλπο, πραγματοποιήθηκε πολύμηνη έρευνα, η οποία ανέδειξε ότι τα νερά της Κάρλας δεν ήταν μολυσμένα, βάσει μετρήσεων που έγιναν. Η ποιότητα των νερών του Παγασητικού Κόλπου δεν επηρεαζόταν από την είσοδο σε αυτόν, νερών από την Κάρλα.
Το θυρόφραγμα δεν μπορούσε να κλείσει επειδή έπρεπε να εκτονωθεί η πλημμυρική κατάσταση. Επίσης, αναφέρεται ότι το άνοιγμα του θυροφράγματος ακολουθεί τους κανόνες που θέτει ο Νόμος.
Με βάση τα παραπάνω η μήνυση του δημάρχου Βόλου τέθηκε στο αρχείο.
Παράλληλα, νέο φράγμα τοποθετείται στον χείμαρρο Ξηριά για να συγκρατηθούν οι τεράστιες ποσότητες νεκρών ψαριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ένα νέο φράγμα στήνεται στον χείμαρρο, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να σπάσει το ήδη υπάρχον και έτσι να συγκρατηθούν τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια και να μην πάνε προς το λιμάνι του Βόλου.