«Λάβαμε σήμα από το Λιμεναρχείο, καθώς εκτελούσαμε το δρομολόγιό μας, για άνδρα που βρισκόταν στη θάλασσα. Αμέσως κατευθυνθήκαμε προς το στίγμα που μας έδωσαν. Ο άνδρας βρισκόταν ήδη πάνω σε πνευστή σχεδία. Δεν ήταν εύκολη η διάσωση. Κάναμε μηδενικές κινήσεις, γιατί λόγω των ανέμων ήταν αρκετά επικίνδυνο να τον πλησιάσουμε. Προσεκτικά ρίξαμε ένα σχοινί και λόγω της κατασκευής του πλοίου, το οποίο διαθέτει κάτι σαν μπαλκονάκι, εάν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι, ο άνδρας κατάφερε και ανέβηκε πάνω», περιγράφει ο πλοίαρχος του Super Express για τη στιγμή της διάσωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας -περίπου 40 ετών- και είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας για προληπτικές εξετάσεις.

«Διάσωση αλλοδαπού από το πλοίο Super Express στη θαλάσσια περιοχή 2,8 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Τήνου μετά από ημιβύθιση ταχύπλοου σκάφους».

Σημειώνεται ότι ο κ. Βουτσελάκος ήταν ανάμεσα στους καπετάνιους που κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018, συνέβαλαν αποφασιστικά στη διάσωση ανθρώπων που είχαν βρει καταφύγιο στη θάλασσα προκειμένου να γλιτώσουν από το πύρινο μέτωπο.

Τότε, το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Tera Jet» ήταν δεμένο στο λιμάνι της Ραφήνας όταν ο κ. Βουτσελάκος έλαβε εντολή από τον διευθυντή της πλοιοκτήτριας εταιρείας να βγει για έρευνες στη θάλασσα με τη λέμβο ταχείας διάσωσης που διέθετε το πλοίο, καταφέρνοντας να σώσει μαζί με τους συναδέλφους του πάνω από 40 ανθρώπους.