Την πιο αυθεντική scrambler μοτοσικλέτα στην αγορά την έχει η Triumph.

Αν έπρεπε να εξηγήσουμε σε κάποιον που δεν έχει ιδέα από μοτοσικλέτα τι είναι η κατηγορία scrambler, δε θα χρειαζόταν να πούμε ούτε μια λέξη – αρκεί να του δείχναμε την καινούρια Triumph Scrambler 1200. Οι Βρετανοί γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη κατηγορία αφού ήταν οι πρωτοπόροι τη δεκαετία του 1950 και του 1960, ωστόσο στη σύγχρονη εποχή έχουν πάει σε άλλο επίπεδο τις συγκεκριμένες μοτοσικλέτες.

Η νέα Triumph Scrambler 1200 κινείται σε premium μονοπάτια έχοντας επιβλητική εμφάνιση και αυθεντικό χαρακτήρα. Ο στρογγυλός προβολέας εμπρός, οι μεγάλοι ακτινωτοί τροχοί, το μακρόστενο ρεζερβουάρ και οι χαρακτηριστικές εξατμίσεις στα πλευρικά δίπλα στη σέλα τονίζουν την προσωπικότητα της μοτοσικλέτας και την κάνουν πολύ ξεχωριστή.

Ο κινητήρας της Scrambler 1200 είναι δικύλινδρος σε σειρά 1.200 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 90 ίππους και 110 Nm ροπής. Συνοδεύεται από ηλεκτρονικό γκάζι Ride-By-Wire και 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ είναι εξοπλισμένο και με ρυθμιζόμενο σύστημα Traction Control.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με αναρτήσεις της Marzocchi. Στο εμπρός μέρος έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι 45 χιλ. και πίσω έχουμε δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με διαδρομή 170 χιλ και δοχεία piggyback. Τα φρένα είναι της Nissin (Brembo στην έκδοση XE) με δύο δίσκους 310 χιλ. και ρυθμιζόμενο ABS.

Η Triumph Scrambler 1200 είναι άνετη στην οδήγηση, ικανή να κινηθεί σε άσφαλτο και χώμα το ίδιο διασκεδαστικά και να στυλ να καλύψει όλες τις μετακινήσεις. Η τιμή της είναι στα 14.990 ευρώ, ενώ στην έκδοση XE η τιμή ανεβαίνει στις 16.990 ευρώ.