Για τρίτη χρονιά ένας τρελός γέμισε με λάδια διάσημη διαδρομή που οδηγεί στο BMW Motorrad Days στη Γερμανία.

Μια απίστευτη υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις στη Γερμανία τις τελευταίες ημέρες. Στην περιοχή της Βαβαρίας υπάρχει μια πολύ διάσημη μοτοσικλετιστική διαδρομή που κάθε καλοκαίρι (ειδικά) προσελκύσει χιλιάδες αναβάτες από όλη την Ευρώπη.

Πολλοί μάλιστα, το δρόμο B307 στο Σίλβενστάιν τον συνδυάζουν με την επίσκεψη στο Γκάρμις-Πάρκετκίχεν όπου κάθε καλοκαίρι (με εξαίρεση το 2023 όπου η BMW Motorrad γιόρτασε τα 100 της χρόνια στο Βερολίνο) πραγματοποιείται το BMW Motorrad Days στις αρχές Ιουλίου.

Φέτος λοιπόν, όσοι χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη πανέμορφη αλπική διαδρομή βρέθηκαν μπροστά σε ένα πολύ δυσάρεστο θέαμα. Σε ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής κάποιος είχε ρίξει μεγάλες ποσότητες λαδιού κάνοντας την άσφαλτο πάρα πολύ επικίνδυνη. Οι αστυνομικές αρχές φυσικά ενημέρωσαν αμέσως τον κόσμο να προσέχει ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο και μάλιστα στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Το επίσης τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στη συγκεκριμένη διαδρομή έχει παρατηρηθεί το ίδιο ακριβώς φαινόμενο το 2021 και το 2022 με καταγεγραμμένες αρκετές πτώσεις και τραυματισμούς αναβατών. Η αστυνομία μάλιστα έχει καταγράψει και παλαιότερα «περίεργα» ατυχήματα με λάδια στην περιοχή όπως το θανατηφόρο ατύχημα ενός αναβάτη μιας Honda CBR1000RR το 20211.

Η αστυνομία ακόμα δεν έχει ανακαλύψει και συλλάβει το δράστη ή τους δράστες. Έχει επιστήσει την προσοχή των αναβατών και μάλιστα ζητάει τη βοήθειά τους αν διαπιστώσουν κάτι ύποπτο αμέσως να το καταγγείλουν για να βρεθούν οι ψυχοπαθείς.