Ένα ακόμα άτομο, πέραν του φερόμενου ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, φαίνεται πως αναζητούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πέραν του ατόμου που πιθανότατα έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου στο Νέο Ψυχικό, οι Αρχές αναζητούν και το άτομο που φέρεται να βοήθησε τον 44χρονο μετά τη δολοφονία.

Όπως ανέφερε η Τασούλα Παπανικολάου, λίγες ώρες μετά το έγκλημα στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι εμφανίζεται για πρώτη φορά ένας συνεργός του 44χρονου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος τον βοηθά να φύγει με το σκούτερ από το πάρκινγκ, προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής, από το οπτικό υλικό δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή του.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι ποιος είναι αυτός ο άντρας και αν γνωρίζει ότι ο 44χρονος είχε εκτελέσει τον τοπογράφο, λίγες ώρες πριν. Μία σημαντική λεπτομέρεια, όπως επισήμανε η δημοσιογράφος του Star, είναι πως ο 44χρονος με τα αρχικά Κ.Γ. έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και με γνωστούς παραβατικούς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 44χρονου μετά από αρκετά λάθη που έκανε και τελικά τον «πρόδωσαν».

Το πρώτο λάθος του ήταν το υπόγειο πάρκινγκ που χρησιμοποίησε για να κρύψει το σκούτερ, πριν και μετά τη δολοφονία, καθώς βρισκόταν στην πολυκατοικία όπου μένει η αδελφή του.

Το δεύτερο λάθος του ήταν ότι μια μέρα πριν από τη δολοφονία εισήλθε με τη μηχανή του στο πάρκινγκ και δεν φορούσε κράνος.

Το τρίτο λάθος που έκανε ήταν ότι δεν υπολόγιζε ότι κάθε του κίνηση καταγραφόταν από κάμερες ασφαλείας.

Μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια που φαίνεται πως έπαιξε ρόλο για τον εντοπισμό του ήταν ότι το σπίτι που έμενε ο 44χρονος με τη σύντροφό του, στο Νέο Ψυχικό, απέχει μόλις πέντε λεπτά και συγκεκριμένα 1,3 χλμ. από την εταιρεία του τοπογράφου και το σημείο όπου τον εκτέλεσε με 20 σφαίρες από δύο όπλα.