Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Κωδικοποίηση διατάξεων για το Συμβούλιο Επικρατείας, Μεταφορά διαφορών στα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια, Ρυθμίσεις για πιλοτική ή κατόπιν προδικαστικού ερωτήματος δίκη ενώπιον του ΣτΕ».

  Infotainment
Μήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:00
Infotainment
Λιπαντικά αυτοκινήτων: Πρέπει να τα αλλάζουμε το καλοκαίρι;
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 20:00
Infotainment
7 χρυσά κοσμήματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κοσμηματοθήκη
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 17:15
Διαβάστε Ακόμα
seleo Θέμα
Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Β.Γ. – Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024, 16:30

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, όσο και ο υφυπουργός, Γιάννης Μπούγας, υπεραμύνθηκαν της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ζωτικός χώρος προάσπισης του κράτους δικαίου και της διασφάλισης των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών και συνδέεται με υποθέσεις μείζονες που έχουν σχέση με την οικονομία».

Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΣτΕ και έκαναν λόγο για μία σημαντική μεταρρύθμιση μετά από 95 χρόνια από την ίδρυσή του.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Από την πλευρά τους τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, το χαρακτήρισαν πρόχειρο και αποσπασματικό, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του και την επίτευξη του στόχου για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Χορηγός Επικοινωνίας

Η κριτική της Αντιπολίτευσης εστιάστηκε κυρίως «στην μη επαρκή και ουσιαστική διαβούλευση», στην «ακυρωτική διαδικασία που δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες σε βάρος των οικονομικά αδύνατων πολιτών», και «στον περιορισμό των σελίδων των δικογράφων».