Σοκάρουν οι συνομιλίες μεταξύ των 14 μελών του κυκλώματος που εκβίαζαν και παρείχαν προστασία σε καταστηματάρχες, κυρίως επιχειρήσεων υγειονομικού χαρακτήρα, στο κέντρο της Αθήνας.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ιδιώτες και 9 υπάλληλοι του Δήμου της Αθήνας που τέθηκαν σε αργία. Ο ετήσιος «τζίρος» της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται πως ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ ανά έτος.

Στο πλαίσιο των ερευνών, το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες-ντοκουμέντα από συναντήσεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε μια φωτογραφία, υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας συναντάται με έναν από τους δύο αρχηγούς, ενώ η χάρτινη σακούλα που φαίνεται στην καρέκλα εκτιμάται πως έχει χρήματα.

Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται η φερόμενη υπάλληλος με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, με τον αδελφό της. Η υπάλληλος στην εν λόγω εικόνα διακρίνεται να κρατά έναν φάκελο.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, όπου είχαν αρχηγικό ρόλο μία 43χρονη και ένας 64χρονος. Σε έναν διάλογο μεταξύ των εκβιαστών δημοτικών υπαλλήλων, η 43χρονη ενημερώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επικοινωνεί με συνεργό της.

Αποκαλυπτικό είναι και το μήνυμα που εστάλη στο κινητό τηλέφωνο της 43χρονης από άτομο που φέρεται να έχει δώσει πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό και τελικά του βεβαιώθηκε πρόστιμο.

Στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι φέρονται να ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες για να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα για παραβάσεις.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης, έπαιρνε τα χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες και με εντολή των αρχηγικών μελών τα διαμοίραζε στους υπόλοιπους.