Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/7) σε αγροτολιβαδική έκταση, στην περιοχή του Πολιχνίτου Λέσβου.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Πέμπτη έχει σημάνει συναγερμός σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες της χώρας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο, μάλιστα, βρέθηκε εντός αυτοκινήτου απανθρακωμένο ένα άτομο. Τα αιτία διερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει στις περιφέρειες Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας) και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου).

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι αυτών των περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου δυτικής Λέσβου.

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Δ.Ε. Πολιχνίτου Λέσβου. Επιχειρούν 22 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 12ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, 2 Ε/Π και 5 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 11, 2024