Ανώτερος αξιωματικός του λιμεναρχείου Ύδρας έδωσε το «πράσινο φως» για να φύγει η θαλαμηγός με τους μεγιστάνες από το Καζακστάν.

Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ρώτησε… προφορικά τους επιβάτες του πολυτελούς πλοίου αν είχαν κάποια εμπλοκή με την φωτιά στο δάσος της Ύδρας και όταν πήρε αρνητική απάντηση, το δέχτηκε χωρίς να πάρει ούτε μια κατάθεση και έτσι πέταξαν ανενόχλητοι από το «Ελ. Βενιζέλος».

Ήταν δε τόσο ερασιτεχνική η διαχείριση του περιστατικού που έγραψαν λάθος ακόμα και τα ονόματα των επιβατών! Αυτά είναι μερικά από τα λάθη και τις παραλείψεις που εντόπισαν τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων που διερευνούν την υπόθεση της Ύδρας για τυχόν ποινικές ευθύνες και αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτά… Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των δυο υπηρεσιών, που είχαν αναλάβει την υπόθεση, κάποια στιγμή επικοινώνησαν με τον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να τον ενημερώσουν και να ζητήσουν κατευθύνσεις για τον χειρισμό. Πότε όμως το έκαναν αυτό; Αργά το μεσημέρι και ενώ είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος για τις απαραίτητες ενέργειες και κάποιοι από τους μεγιστάνες από το Καζακστάν είχαν φύγει από την χώρα μας! Με λίγα λόγια… ένα ατελείωτο αλαλούμ χωρίς ίχνος επαγγελματισμού.

Ο φάκελος της υπόθεσης είναι πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης και θεωρείται πολύ πιθανό να επιστρέψει στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ώστε να κληθούν οι εμπλεκόμενοι να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για διάφορα αδικήματα μεταξύ των οποίων και της κατάχρησης εξουσίας.