Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη η φωτιά έφτασε μέχρι τον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου Καραμανδάνειου, αλλά και στην στέγη του. «Δόθηκε μάχη να μην φτάσει εντός του νοσοκομείου, βρισκόμαστε εδώ αυτή την στιγμή και συνεχίζουμε. Ευτυχώς για την ώρα, φαίνεται πως έχουμε γλιτώσει τα χειρότερα, αλλά είμαστε σε απόλυτο συναγερμό, καθώς η πυρκαγιά είναι μέσα στην πόλη και είναι πολύ κρίσιμη η κατάσταση. Είναι προφανώς κοντά σε σπίτια και κρίσιμες υποδομές, έχουν απομακρυνθεί όλοι από παντού και η επιχείρηση συνεχίζεται».

«Η σκέψη μας στην επιχείρηση να σωθεί το Καραμανδάνειο. Επικοινώνησα με συναδέλφους τώρα του Καραμανδανείου που δίνουν μάχη με τη φωτιά η οποία πέρασε στο περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου περιμετρικά των κτιρίων. Πυροσβέστες, αεροπλάνα και οι συνάδελφοι μου με ότι μέσο έχουν κάνουν τιτάνιο προσπάθεια να σώσουν το νοσοκομείο. Ευτυχώς εκκενώθηκε από τα νοσηλευόμενα παιδάκια που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια. Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. μεταφέρθηκαν 8 παιδάκια που φιλοξενούνται στον άδειο χώρο των χημειοθεραπειών. Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας περιμένουν τη μεταφορά και ηλικιωμένων από ίδρυμα που εκκενώνεται.
Όλοι οι συνάδελφοι σε ετοιμότητα. Μπράβο και κουράγιο» αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με το thebest.gr καταγράφονται απελπιστικές εικόνες στην περιοχή Εγλυκάδα αλλά και σε άλλες περιοχές που εκκενώνονται. Οι κάτοικοι, απεγνωσμένοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με βαλίτσες και ζώα στα χέρια, ενώ άλλοι προσπαθούν με λάστιχα και νερό να προστατέψουν τα σπίτια τους για την περίπτωση που η φωτιά φτάσει στις αυλές τους.