Βίντεο ντοκουμέντο με την κατάρριψη drone των Χούθι από τη φρεγάτα Ψαρά στην Ερυθρά θάλασσα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο παρουσιάζει την πτήση των τελευταίων 50 δευτερολέπτων του ενός εκ των δύο drones τα οποία χτύπησε η φρεγάτα Ψαρά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η μια κατάρριψη έγινε με το πυροβόλο των 5 ιντσών και η δεύτερη έγινε με το σύστημα αντιμέτρων, το οποίο κατάφερε να αναπτύξει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, να το εφαρμόσει πάνω στην φρεγάτα Ψαρά και με αυτό να κάνει παρεμβολές σε μεγάλη απόσταση από την φρεγάτα και να καταρρίπτει drone τα όποια πλησιάζουν απειλητικά προς το πλοίο.

Το προφίλ της πτήσης αυτής δείχνει ανεξέλεγκτο.

Είτε έχει υποστεί κάποια φθορά, λόγω των βλημάτων που χρησιμοποίησε το πυροβόλο των πέντε ίππων είτε είναι από τις παρεμβολές που έχουν γίνει από το αντι – drone σύστημα.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητας από Ολλανδικό υπουργείο Άμυνας, καθώς ο επικεφαλής της επιχείρησης Ασπίδες για αυτό το εξάμηνο είναι Ολλανδός και και το ολλανδικό Ναυτικό εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι ενημερώθηκε η ελληνική φρεγάτα από το ολλανδικό πλοίο για την εισερχόμενη απειλή.

Όπως αναφέρει η λήψη του βίντεο έγινε από την ολλανδική φρεγάτα Karel Doorman που βρισκόταν στην περιοχή, αν και σε μεγάλη απόσταση.

Στο οπτικοακουστικό υλικό αποτυπώνεται η στιγμή της καταστροφής του drone από την ελληνική φρεγάτα.

Συνολικά εντοπίστηκαν τέσσερα drone τα οποία είχαν εκτοξευθεί από το έδαφος της Υεμένης και είχαν ήδη στοχοποιηθεί οι δύο πιο επικίνδυνοι στόχοι.