Φρέντι Μπελέρης: «Πυρά» κατά Ράμα – «Το παζλ μεθοδεύσεων ολοκληρώθηκε σήμερα»

Βολές κατά του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εξαπέλυσε με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης, ύστερα από την σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία ακύρωσε την εκλογή του ως δημάρχου Χειμάρρας.

«Το παζλ μεθοδεύσεων -που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα- ολοκληρώθηκε σήμερα. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας», επισημαίνει.

Κάνει, επίσης, λόγο για «πραξικοπηματική σύλληψη» καθώς και για «δίκη – παρωδία», καταγγέλλοντας ότι ο μάρτυρας κατηγορίας ομολόγησε ότι πληρώθηκε  από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτηρήσει.

Ο κ. Μπελέρης αναφέρεται σε  «παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας», αλλά και σε «καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής», υπογραμμίζοντας ότι «Στο Δήμο, όπου νίκησε η Δημοκρατία και στη συνέχεια -δυστυχώς- εκμαυλίστηκε στον ύψιστο βαθμό».

Καταλήγοντας, ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρει ότι «ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία».

Το παζλ μεθοδεύσεων -που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα- ολοκληρώθηκε σήμερα. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας.

Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειαστηκε επισης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την «κατάληψη» που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας.

Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθω στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ Δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ωστόσο, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία.