Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του MX-5 που έχουν να περιμένουν ενδιαφέροντα νέα μέσα στη χρονιά.

Η Mazda πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα παραλλαγή επιδόσεων του MX-5 Miata, που ενδεχομένως θα αποτελέσει τον διάδοχο του αγαπημένου Mazdaspeed Miata.

Ένα πρωτότυπο εντοπίστηκε πρόσφατα να δοκιμάζει στο Nürburgring, παρουσιάζοντας αρκετές αεροδυναμικές βελτιώσεις, όπως ένα διπλό μπροστινό splitter, πλευρικές ποδιές και μια διακριτική πίσω αεροτομή.

Αυτό το πρωτότυπο προέρχεται από τη Mazda Spirit Racing (MSR), το νέο τμήμα επιδόσεων της μάρκας, παρόμοιο με το Gazoo Racing της Toyota.

Η MSR είναι γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά αγώνων Super Taikyu και τώρα αναπτύσσει Mazda υψηλών επιδόσεων, υπονοώντας μια μικρή ενίσχυση ισχύος και ροπής για το MX-5 Miata.

Το νέο, ρυθμισμένο από την MSR Miata διαθέτει έναν τροποποιημένο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, αναθεωρημένη ανάρτηση, αναβαθμισμένα φρένα και ένα νέο αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος εμπνευσμένο από τους αγώνες Super Taikyu.

Επιπλέον, αναμένονται ελαφριές ζάντες και ελαστικά επιδόσεων. Παρόλο που δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη ημερομηνία παραγωγής, το δοκιμαστικό αυτοκίνητο υποδεικνύει ότι το ντεμπούτο θα γίνει σύντομα.

Σε συνδυασμό με αυτό, η Mazda σχεδιάζει να λανσάρει μια επετειακή έκδοση του MX-5 Miata για τα 35 χρόνια του.

Αυτό το ειδικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο για μια σταθερή περίοδο κατασκευής και όχι για περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Αν και οι λεπτομερείς προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, θα κάνει το ντεμπούτο του με ειδική βαφή, πιθανότατα χρυσή, όπως υπαινίχθηκε ο Διευθυντής Προγράμματος MX-5 Miata Shigeki Saito.

Οι οπαδοί περιμένουν με ανυπομονησία αυτή την έκδοση, ελπίζοντας ότι θα περιλαμβάνει μηχανικές αναβαθμίσεις και στοιχεία σχεδίασης από το μοντέλο MSR.

Το Mazda MX-5 Miata του 2024 συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τη σπορ σχεδίαση και τις δυναμικές επιδόσεις του, διαθέτοντας έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με 184 ίππους.

Η προσθήκη της βελτιωμένης παραλλαγής MSR και η επερχόμενη επετειακή έκδοση πρόκειται να εδραιώσουν περαιτέρω τη φήμη του ως κορυφαίο σπορ αυτοκίνητο.