Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο 44χρονος Γιώργος που κατηγορείται για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Ένα πρόσωπο με ιδιαίτερα βαρύ παρελθόν.

Το όνομα του 44χρονου ήταν γνωστό στον κόσμο της νύχτας, αλλά και της Αστυνομίας.

Η ΕΛ.ΑΣ., με προσεκτικά βήματα, κινούμενη ταχύτητα, κατάφερε σε μόλις λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του τοπογράφου να οδηγηθεί στα χνάρια του.

Έκανε σημαντικά λάθη, εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ., και πλέον η δικογραφία «δένει» όχι μόνο με μαρτυρίες, αλλά και με στοιχεία, όπως η πυρίτιδα που βρέθηκε χθες σε ζώνη όπλου.

Ο 44χρονος έδρασε πρωί, σε ένα κεντρικότατο σημείο με πλήθος καμερών να τον έχουν καταγράψει σε κάθε σημείο της διαδρομής του. Και τις ημέρες που προηγήθηκαν της δολοφονίας και τις ημέρες που ακολούθησαν.

Την περασμένη Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ. επέλεξε να τον προσαγάγει υπό τον φόβο ότι ο 44χρονος θα κινηθεί τις επόμενες ώρες με σκοπό να καταστρέψει τα όποια στοιχεία. Πλέον έχει συλληφθεί και τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Ο ίδιος κρατά αρνητική στάση και αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του με το έγκλημα.

Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται τώρα προς τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος, τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία, ψάχνοντας στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά ο ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης.

Ποιος είναι ο 44χρονος που συνελήφθη για την εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη

Ο συλληφθείς πάντως όχι απλώς ήταν γνώριμος των Αρχών, αλλά είχε ένα βαρύτατο, σκοτεινό παρελθόν.

Το 2009 είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 20 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 15 χρόνια, για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Το 2019 η ποινή του «έπεσε», λόγω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα.

Είχε κατηγορηθεί για φυσική παρουσία σε μια δολοφονία και φέρεται να είχε λάβει «εντολές» για μια ακόμη. Φέρεται ακόμη να είχε τοποθετήσει βόμβα στο σπίτι του διευθυντή φυλακών Τρικάλων.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ήταν ανάμεσα στους δύο δράστες οι οποίοι φορούσαν κράνη και μπουφάν που παρέπεμπαν σε αυτά των πυροσβεστών αρπάζοντας τις εισπράξεις από τα ΚΤΕΛ Πατρών.

Στις 24 Μαρτίου 2019 ο 44χρονος μαζί με συνεργούς υπό την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα από πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο και εξαφανίστηκαν.

Ο 44χρονος μπαινόβγαινε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, κάνοντας ληστείες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μετά την τελευταία ληστεία, έκαναν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.

Ο 44χρονος είχε βγει και μπει στις φυλακές με τη βοήθεια τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, με τη δίκη ακόμη να εκκρεμεί.

Τον Νοέμβριο του 201, ο 44χρονος είχε μιλήσει σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα τις αγροτικές φυλακές και την «κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των κρατουμένων τους», μαζί με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης.