Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση στα παράλια της Τουρκίας από πολίτες που θέλουν να κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στο Αϊβάλι, όπου φαίνεται μια ατελείωτη ουρά από Τούρκους που περιμένουν για να πάρουν το πλοίο με προορισμό τη Λέσβο.

Η βίζα-express και οι ακριβές τιμές στην Τουρκία «σπρώχνουν» κόσμο στα ελληνικά νησιά

Η ραγδαία αύξηση της παρουσίας Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα και ειδικότερα στα νησιά της χώρας μας οφείλεται σε δύο παράγοντες.

Ο πρώτος είναι η βίζα-express μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που δίνει τη δυνατότητα στους Τούρκους πολίτες να επισκεφθούν 10 ελληνικά νησιά για μία εβδομάδα. Μάλιστα, υπάρχει τόση ζήτηση, που πριν από λίγες ημέρες μπλόκαρε το σύστημα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση από την Αθήνα για να λυθεί το ζήτημα και 300 Τούρκοι να επισκεφθούν τη Ρόδο.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την αύξηση των τιμών στα τουριστικά μέρη της Τουρκίας. Οι επιχειρηματίες ανεβάζουν τις τιμές, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την παρουσία πλούσιων Ρώσων και Αράβων στη χώρα, κάτι που απομακρύνει τους Τούρκους πολίτες, οι οποίοι προτιμούν τα ελληνικά νησιά, όπου βρίσκουν χαμηλότερες τιμές.