Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, ένας 63χρονος για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε και δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, ο 63χρονος προέβαινε σε κλοπές κοσμημάτων από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης του, ο 63χρονος έμπαινε σε κοσμηματοπωλεία και προσποιούταν τον πελάτη που ήθελε να αγοράσει ένα δώρο και, όταν ήταν σίγουρος ότι οι υπάλληλοι δεν τον πρόσεχαν, αφαιρούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Μάλιστα, ο 63χρονος, για να μην ταυτοποιηθεί, φορούσε ιατρική μάσκα προστασίας με σκοπό να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Από την προανακριτική έρευνα της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών από κοσμηματοπωλεία, ενώ η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων υπολογίζεται άνω των 50.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Ο 63χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται.