Εξαιρετικά δύσκολες ήταν οι στιγμές στην Πάτρα μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με γιατρούς οι φλόγες μπήκαν στον τρίτο όροφο.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Θανάση Φίλια, όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές της πόλης.

«Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο παιδίατρος.

Εκτίμησε ότι η φωτιά στο νοσοκομείο μπορεί να προκλήθηκε από κουκουνάρι δέντρου που έκαιγε δίπλα…

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο γιατρός του Καραμανδάνειου.

Να σημειώσουμε ότι από την πυρκαγιά κινδύνεψαν και σπίτια από τις φλόγες.

Την αναστολή του Παιδιατρικού νοσοκομείου Καραμανδάνειου στην πόλη της Πάτρας, αποφάσισε η 6η ΥΠΕ, κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Με απόφαση του διοικητή της 6η ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, σύμφωνα με το tempo24, το νοσοκομείο Παίδων θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας καθώς έχουν προκύψει ζητήματα σε υποδομές

Αύριο Τετάρτη αναμένεται εργολάβος ο οποίος θα αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάστασή τους.

Υπενθυμίζεται πως τα νοσηλευόμενα παιδιά διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” και στο ΠΓΝΠ.