Κατόπιν πρόσκλησης των τοπικών αρχών, είχε ως στόχο την ανάδειξη της πόλεως του Διδυμοτείχου. Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη, την ιστορία της και κυρίως για την ιστορία του Τεμένους και την πορεία αποκατάστασής του

To Σάββατο 6 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού υποδέχθηκαν στο Διδυμότειχο κλιμάκιο δημοσιογράφων και ανθρώπων του τουρισμού από την Κωνσταντινούπολη. Η επίσκεψη αυτή, κατόπιν πρόσκλησης των τοπικών αρχών, είχε ως στόχο την ανάδειξη της πόλεως του Διδυμοτείχου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τον κ. Σαρσάκη Ιωάννη και τον κ. Μολλά Ιρφάν, παρουσία κλιμακίου του Δήμου, στην περιοχή του κάστρου, στα υπόσκαφα και στους ναούς του λόφου του Καλέ, στο Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος εντός του αστικού ιστού.

Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη, την ιστορία της και κυρίως για την ιστορία του Τεμένους και την πορεία αποκατάστασής του. Τους δόθηκε επίσης ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για το Διδυμότειχο σε αγγλική και τουρκική γλώσσα.

Η αρχική πρόθεση του κλιμακίου ήταν να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, ωστόσο, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Διδυμοτείχου και με την μεσολάβηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ζαμπούκη, πραγματοποιήθηκε και αυτή η επίσκεψη στο Διδυμότειχο. Οι τοπικές αρχές ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Ζαμπούκη για την βοήθειά του, καθώς και τον κ. Σαρσάκη, τον κ. Μολλά και τη Διεύθυνση του Βυζαντινού Μουσείου για την πολύτιμη συνεισφορά τους.