Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ πραγματοποίησε λίγο μετά τις 6 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων από τον υπουργό Μεταφορών, κ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονόμου.

Ακόμη, ο ίδιος βρέθηκε στο εσωτερικό ενός από αυτά και συνομίλησε με έναν οδηγό. «Μπαίνω με το δεξί» είπε καθώς ανέβαινε στο λεωφορείο. Στις δηλώσεις που έκανε αργότερα ανέφερε ότι «Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα 250 λεωφορεία, 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, και έπονται πολλά περισσότερα.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για καλύτερα και καινούργια ΜΜM στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα 250 Εκ των οποίων 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη και έπονται πολλά περισσότερα. Στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα υπάρχουν 900 λεωφορεία. Ο στόχος είναι διπλός. Αφενός να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των παλαιών με σύγχρονα και φιλικά στο περιβάλλον, με επαρκή κλιματισμό και προσβασιμότητα για τους πολίτες με αναπηρία. Όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει διαπιστώνουν την αλλαγή στην ποιότητα της μετακίνησής τους.

Χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι απάντηση στον τρόπο διαχείρισης σημαντικών πόρων. Στόχος επίσης να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση να δώσουμε έμφαση στα ΜΜΜ ξεκινώντας με τα λεωφορεία για τη βελτίωση συνολικά της ποιότητας της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. είμαι σίγουρος ότι θα τηρηθούν από όλους τα χρονοδιαγράμματα ώστε οι πολίτες να δουν σύντομα μια ποιοτική αναβάθμιση στις μετακινήσεις τους» είπε σε δήλωσή του αμέσως μετά.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο

Τα νέα λεωφορεία

Νέο ηλεκτρικό λεωφορείο

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αμαξοστάσιο

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αμαξοστάσιο

Συνομιλία με τον οδηγό του λεωφορείου