Στην δημιουργία Μικτών Αντιπυρικών Ζωνών σε οικισμούς και δρόμους της Π.Ε Χαλκιδικής προβαίνει το δασαρχείο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας δασών Antinero III που υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

  Infotainment
Μήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:00
Infotainment
Λιπαντικά αυτοκινήτων: Πρέπει να τα αλλάζουμε το καλοκαίρι;
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 20:00
Infotainment
7 χρυσά κοσμήματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κοσμηματοθήκη
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 17:15
Διαβάστε Ακόμα
seleo Θέμα
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 24χρονος που παρέσυρε υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων
Β.Γ. – Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024, 15:11

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 4εκ. ευρώ στο πλαίσιο του οποίου συμπεριελήφθησαν και βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης τα ακόλουθα:

• Μικτές αντιπυρικές ζώνες εκατέρωθεν δρόμων εντός δασών και δασικών εκτάσεων και ειδικότερα επεμβάσεις σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις στον δασικό δίκτυο (τμήμα εντός αναδασώσεων Πολυγύρου) νοτιοανατολικά του οικισμού του Πολυγύρου και βόρεια της επαρχιακής οδού που συνδέει τον Πολύγυρο με τα Βράσταμα.
• Μικτές αντιπυρικές ζώνες για την πυροπροστασία κρίσιμων οικισμών και ειδικότερα επέμβαση σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις δυτικά του οικισμού του Πολυγύρου (περιοχή αθλητικών εγκαταστάσεων).
• Μικτές αντιπυρικές ζώνες για την πυροπροστασία κρίσιμων οικισμών και ειδικότερα επέμβαση σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις βορειοανατολικά του οικισμού του Πολυγύρου (περιοχή Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής).
• Μικτές αντιπυρικές ζώνες για την πυροπροστασία κρίσιμων οικισμών και ειδικότερα επέμβαση σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις αλσύλλιο, που εφάπτεται του οικισμού Μεταμόρφωσης της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας.
• Μικτές αντιπυρικές ζώνες για την πυροπροστασία κρίσιμων οικισμών και ειδικότερα επέμβαση σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις κατά μήκος της ζώνης παραλίας, δυτικά του οικισμού Ψακούδια, καθώς και στο αλσύλλιο εντός του οικισμού Ψακούδια, της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από ανάδοχο με εξειδικευμένα συνεργεία και σύγχρονο εξοπλισμό. Το δασαρχείο και ο δήμος συνεργάζονται αρμονικά για την ολοκλήρωση του έργου, που στόχο έχει την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος ειδικότερα σε μία περίοδο, που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας