Την δυσκολότερη από κάθε άλλη χρονιά διανύει η περιοχή του δήμου Θέρμης αναφορικά με τις πυρκαγιές, καθώς από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου μέχρι και χθες Τρίτη 2 Ιουλίου, εντός των διοικητικών ορίων του εκδηλώθηκαν συνολικά 20 πυρκαγιές.

  Infotainment
Μήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:00
Infotainment
Λιπαντικά αυτοκινήτων: Πρέπει να τα αλλάζουμε το καλοκαίρι;
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 20:00
Infotainment
7 χρυσά κοσμήματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κοσμηματοθήκη
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 17:15
Διαβάστε Ακόμα
seleo Θέμα
Σύλληψη 37χρονου για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας στην Θεσσαλονίκη
Δ.Γ – Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024, 14:15

Συγκεκριμένα πυρκαγιές σημειώθηκαν σε Βασιλικά, Περιστερά, Θέρμη, Νέα Ραιδεστό, Πλαγιάρι, Καρδία, Σουρωτή και Τρίλοφο, ενώ υπήρξαν και τέσσερα περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς σε ΙΧ αυτοκίνητα. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη χθες στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού όταν στη διάρκεια γεωργικών εργασιών προκλήθηκε πυρκαγιά. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης ενώ ο υπαίτιος συνελήφθη από τους αρμόδιους ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του αυτοφώρου ενώ σε βάρος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.856 ευρώ. Πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε έξι ακόμη περιπτώσεις σε πολίτες που ήταν υπαίτιοι για την πρόκληση πυρκαγιάς. Τρία εξ αυτών αφορούσαν πολίτες του Τριλόφου και τα υπόλοιπα περιπτώσεις σε Καρδία, Νέα Ραιδεστό και Θέρμη. Τα πρόστιμα ανήλθαν κατά περίπτωση από 1.800 έως 3.000 ευρώ. Επίσης, σε άλλα οκτώ περιστατικά η Πυροσβεστική προέβη σε αυστηρές συστάσεις προς ιδιοκτήτες ακινήτων όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Στην πρόληψη αλλά και στην κατάσβεση των πυρκαγιών σημαντική είναι η συνδρομή της Αντιδημαρχίας και των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα, υπάρχει καθημερινή συνεχής επιτήρηση όλων των δασικών εκτάσεων της περιοχής καθώς και άλλων περιοχών με πράσινο, όπως άλση, πάρκα κ.λπ. Ο δήμος διαθέτει έναν στόλο από πέντε μικρά πυροσβεστικά τύπου Navara με χωρητικότητα 550 λίτρων νερού, καθώς και δύο μεγάλα πυροσβεστικά χωρητικότητας πέντε και δέκα τόνων. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης αναφέρει ότι «από την 1η Μαΐου που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος βρισκόμαστε σε καθημερινή εγρήγορση, επιτηρώντας όλες τις περιοχές του δήμου Θέρμης όπου υπάρχει πιθανός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί 20 τέτοια περιστατικά τα οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των εθελοντών μας και στην αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής με την οποία συνεργαζόμαστε άψογα. Ως δήμος ζητούμε από τους πολίτες να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να τηρούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπει η πυροσβεστική διάταξη».

Πηγή:ertnews.gr

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας