Το Euro NCAP αποκάλυψε τις βαθμολογίες ασφαλείας ορισμένων νέων μοντέλων που πρόσφατα πέρασαν από τις απαιτητικές δοκιμές.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων δοκιμών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέου Αυτοκινήτου (ή Euro NCAP).

Τα μοντέλα που υποβλήθηκαν στις δοκιμές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας ήταν 9: Dacia Duster, Suzuki Swift, Mercedes-Benz E-Class, VW Passat, Skoda Superb, Skoda Kodiaq, BMW X2, Renault Espace και Renault Rafale.

Τα E-Class, Passat, Superb και Kodiaq πέτυχαν το απόλυτο, λαμβάνοντας 5στερη βαθμολόγηση, ενώ ανάλογη επίδοση πέτυχαν το Rafale και η X2, λόγω του ότι είναι πανομοιότυπα με άλλα μοντέλα της κάθε εταιρείας, τα οποία έχουν ήδη λάβει 5 αστέρια στο παρελθόν (2022). Στην περίπτωση της BMW, μιλάμε για τη X1 και στην περίπτωση των Γάλλων για το Austral.

Ως προς τα γερμανικά και τσέχικα μοντέλα που πέρασαν από τις απαιτητικές δοκιμές του Euro NCAP, απέσπασαν 5 αστέρια στη βαθμολογία, λόγω του ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου προστασίας επιβατών.

Ειδικότερα στα μοντέλα του VW Group, προστατεύονται σημαντικά τα κρίσιμα μέρη του ανθρώπινου σώματος.

Από την άλλη, η Mercedes-Benz E-Class, λόγω των χαμηλότερων προδιαγραφών ασφαλείας πεζών βρέθηκε ελαφρώς πιο κάτω από τον ανταγωνισμό, αλλά όχι αρκετά για να χάσει τα 5 αστέρια.