Τα Πυλαιώτικα, ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο την Ορθόδοξη και λαϊκή παράδοση λαμβάνει χώρα από 18 μέχρι τις 21 Ιουλίου στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας.

  Infotainment
Μνημόνιο Συνεργασίας για Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Eurobank
Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024, 18:57
Infotainment
Τα 5 απαραίτητα για ένα κινητό: από θήκες κινητών και pop sockets μέχρι φορτιστές
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:30
Infotainment
Μήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:00
Διαβάστε Ακόμα
seleo Θέμα
ΓΣ Ηρακλής: «Μέρα χαράς και δικαίωσης»
Μ.Χ. – Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024, 18:24

Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με αφορμή τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Πολιούχου της πόλης της βορειοανατολικής Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Πυλαίας–Χορτιάτη, κ. Ι. Καϊτεζίδης δηλώνει «Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στο Δήμο μας, τα ”Πυλαιώτικα”. Η Πυλαία είναι ταυτισμένη με τον Προφήτη Ηλία, καθώς ο ναός πρωτοκτίστηκε εκεί στις αρχές του 19ου αιώνα. Κάθε καλοκαίρι τιμούμε την ανάληψη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. Τιμούμε την Ορθόδοξη αλλά και τη λαϊκή μας παράδοση, που η μία εμπεριέχει την άλλη και μαζί συνθέτουν τις ρίζες, τη διαχρονία και την ταυτότητα του λαού μας».

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας, ξεκινούν από την Πέμπτη 18 Ιουλίου και διαρκούν έως την Κυριακή 21 Ιουλίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (όλες με ελεύθερη είσοδο) έχει είναι το ακόλουθο:

Πέμπτη 18 Ιουλίου, ώρα 21:00 μ.μ.
Συναυλία με τη Δέσποινα Λαγονίδου. Περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.
Παρασκευή 19 Ιουλίου, ώρα 21:00 μ.μ.
Συναυλία με τους Χάρη Βαρθακούρη και Γιάννη Βαρδή. Δύο καλλιτέχνες που έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία, έρχονται να μας παρασύρουν με τις μοναδικές ερμηνείες τους, τραγουδώντας επιτυχίες που αγαπήσαμε και αγαπάμε, σε μία ανατρεπτική συναυλία διάρκειας 2,5 ωρών!
Σάββατο 20 Ιουλίου, ώρα 21:00 μ.μ.
Βραδιά παραδοσιακών χορών. Αφιέρωμα στην παράδοση του τόπου μας από τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και χορευτικά τμήματα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Θα μοιραστεί από το 1ο ΚΑΠΗ Πυλαίας το παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι.
Κυριακή 21 Ιουλίου

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας

20:00 μ.μ. στον Θερινό Κινηματογράφο Πυλαίας: Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τα ιστορικά μνημεία του Δήμου που αφορούν τις δημοτικές ενότητες Πυλαίας, Πανοράματος και Χορτιάτη.
21:00 μ.μ.: Συναυλία Λαϊκής Ορχήστρας με λαϊκή μουσική αλλά και μπαλάντες, ρούμπες και άλλα πολλά. Το μουσικό σχήμα, το οποίο θα είναι τριμελές με δυο φωνές (αντρική – γυναικεία), πλήκτρα και μπουζούκι, θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του.
Μπουζούκι: Σταύρος Σιώπης
Πλήκτρα-φωνή: Στέλιος Χρόνης
Φωνή γυναικεία: Ράνια Τσαραμανίδου