Με τη μήνυση του υπαλλήλου της υπηρεσίας εδάφους του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» συνεχίζεται η υπόθεση της βιαιοπραγίας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υπάλληλος την Τετάρτη υπέβαλε μήνυση εναντίον του βουλευτή, ο οποίος διεγράφη την Τετάρτη από τη Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό.

Η έγκληση αφορά τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής, με αστυνομικές πηγές να τονίζουν ότι πρόκειται για αδικήματα που διώκονται κατ’ έγκληση, απαιτείται δηλαδή μήνυση από τον παθόντα.

Ο 23χρονος υπάλληλος, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, δέχθηκε την επίθεση του κ. Αυγενάκη, όταν εκείνος έχασε την πτήση του.

«Ήταν εκτός εαυτού, με εξύβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία» σημείωσε ο νεαρός υπάλληλος του αεροδρομίου.

«Ο κ. Αυγενάκης ήρθε προς τα εμένα, και σε έντονο ύφος απαιτούσε να ανοίξει η πύλη. Τον ρώτησα πώς λέγεται και να μου δείξει το εισιτήριο. Του είπα ότι είχαν γίνει δύο αναγγελίες για τον ίδιο να προσέλθει στην πύλη, αλλά πιθανόν είχε καθυστερήσει να φθάσει στο αεροδρόμιο. Μου έλεγε να σταματήσει το αεροπλάνο για να μπει αυτός, παρότι η πύλη είχε κλείσει και είχαν επιβιβαστεί οι επιβάτες. Του είπα ότι έχει εισιτήριο σε θέση business, και ότι μπορεί να ταξιδέψει με την επόμενη πτήση, χωρίς καμία επιβάρυνση. Δεν καθόταν να με ακούσει…» ανέφερε ο νεαρός υπάλληλος.

«Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο, και τότε άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Μού τράβηξε το τηλέφωνο από τα χέρια, δεν με χτύπησε, αλλά φοβήθηκα και οπισθοχώρησα. Πέταξε μια καρέκλα κάτω και έπεσε και το τηλέφωνό μου το οποίο σήκωσε εκείνος. Συνέχισε να φωνάζει, να βρίζει και να απειλεί» πρόσθεσε για τη στιγμή που αποτυπώνεται η επίθεση του βουλευτή εις βάρος του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται θα περιλαμβάνεται και ένα ακόμα βίντεο, μεγαλύτερης διάρκειας από αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΟΣΕΥΠΕ Κώστας Διαμαντής, τονίζοντας τη σοβαρότητα του περιστατικού. «Κάποιοι ήθελαν, για ευνόητους λόγους, να μην δημοσιοποιηθεί το βίντεο» σημείωσε ο κ. Διαμαντής.

Σ’ αυτό αποτυπώνονται οι κινήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη μετά το περιστατικό με τον 23χρονο υπάλληλο του αεροδρομίου, όπου κινείται σε έξαλλη κατάσταση στο αναμονής της πύλης του αεροδρομίου, ενώ φαίνεται και η αντίδρασή του στη θέα των αστυνομικών που κάλεσε σε βοήθεια ο υπάλληλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο αυτό ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι εκνευρισμένος που έχασε την πτήση του –παρά τις τρεις ανακοινώσεις που έγιναν από τους υπευθύνους του αεροδρομίου με το όνομά του- και κλωτσάει μια καρέκλα που βρίσκεται μπροστά του.

Παράλληλα, όταν φτάνουν οι αστυνομικοί, ο βουλευτής Ηρακλείου σηκώνει το χέρι του για να μην τους αφήσει να πλησιάσουν, λέγοντάς τους: «Είμαι βουλευτής, έχω ασυλία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές θα αναζητήσουν και άλλα βίντεο που αποτυπώνουν το περιστατικό και τα οποία έχουν τραβήξει οι υπόλοιποι επιβάτες που περίμεναν στην αίθουσα του αεροδρομίου με τα κινητά τους. Σ’ αυτά μάλιστα, θα υπάρχει και ήχος, μιας και οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου δεν έχουν τη δυνατότητα ηχογράφησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εναντίον του βουλευτή Ηρακλείου, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, με τα προς διερεύνηση αδικήματα να είναι: βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται πως η πόρτα του κυβερνώντος κόμματος κλείνει για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και για το μέλλον.

«Συνολικά συμπεριφορές του ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’ είναι η πρώτη και κυριότερη αντένδειξη για να είναι κάποιος μέλος μιας ΚΟ ή εκ νέου υποψήφιος για να είναι μέλος αυτής. Δεν αφήσαμε λοιπόν κανένα, μα κανένα, περιθώριο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, «δείχνοντας» όσους επικρίνουν την κυβέρνηση ότι άφησε περιθώρια επιστροφής του κάποια στιγμή μέχρι τις επόμενες εκλογές.