Στην προσαγωγή μιας γυναίκας 40-45 ετών προχώρησαν αργά το απόγευμα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στην Πάτρα για την μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου, έπειτα από καταγγελία συγγενικού της προσώπου.

Σύμφωνα με την καταγγελία η συγκεκριμένη γυναίκα χθες απειλούσε ότι θα κάψει το Κωνσταντοπούλειο γηροκομείο και την περιοχή όπου σήμερα το μεσημέρι προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά. Μάλιστα η γυναίκα μένει κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Στην επιχείρηση σύλληψης συμμετείχε και κλιμάκιο της Ασφάλειας Πατρών, ενώ η γυναίκα βρίσκεται ήδη στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι αστυνομικοί είχαν από την πρώτη στιγμή τα χαρακτηριστικά της και την εντόπισαν στην οδό Καλαβρύτων κι αφού πρώτα κινήθηκε από την περιοχή της Αγίας Αλεξιώτισσας και στη συνέχεια πίσω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Η υπόθεση ερευνάται με προσοχή από αξιωματικούς του ανακριτικού της πυροσβεστικής και της αστυνομίας στην Πάτρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και γρήγορα επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «μέσα σε δύο ώρες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους – αστικού ιστού στην Πάτρα, απειλώντας σπίτια αλλά και δομές Υγείας.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΛ.ΑΣ για τις έγκαιρες και ασφαλείς εκκενώσεις, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους υγειονομικούς, στους εθελοντές, και βεβαίως στους πυροσβέστες και στους πιλότους μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έκαναν.

Όλοι μαζί στη μεγάλη μάχη να προστατέψουμε την πατρίδα μας».