Σε μία καταγγελία που δεν την χωρά ανθρώπινος νους προχώρησε μία μητέρα που εργάζεται σε επιχείρηση εστίασης στην Πάρο, όπου η εργοδότριά της, της πρότεινε να δουλέψει και η ανήλικη κόρη της για την καλοκαιρινή σεζόν, προκειμένου να καλύπτεται το αντίτιμο στο κατάλυμα που τους προσφέρει. «Θα τα μαζέψω και θα φύγω» είπε χαρακτηριστικά η ίδια, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, για το αδιανόητο περιστατικό.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα συμφώνησε να εργαστεί στην επιχείρηση εστίασης στην Πάρο, ενημερώνοντας την εργοδότριά της πως θα πάρει μαζί της στο νησί και την 14χρονη κόρη της, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, και της επεσήμανε να υπολογίζει πως θα διαμένει μαζί της στο κατάλυμα που θα της προσέφερε για την καλοκαιρινή σεζόν.

Τα όσα ακολούθησαν, συμπληρώνουν την μακρά λίστα με τις ιστορίες εργασιακού μεσαίωνα, οι οποίες αντί να λιγοστεύουν, κάθε χρόνο, συνεχώς αυξάνονται και γίνονται όλο και πιο ακραίες. «Η εργοδότρια, απάντησε στην μητέρα πως θεωρούσε πως το παιδί θα μείνει στο κατάλυμα μαζί της μόνο για λίγες ημέρες, αλλά εφόσον θα καθίσει περισσότερο, της πρότεινε να δουλέψει η 14χρονη σε μία αλυσίδα καθαριστηρίων που διαθέτει, για να “ισοφαριστεί” ότι μένει στο ίδιο δωμάτιο. Χαρακτηριστικά, της είπε ότι της κοστίζει που μένει και η κόρη στο συγκεκριμένο κατάλυμα».

Όπως είναι λογικό, η εργαζόμενη μητέρα δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα άκουγε, και προχώρησε σε καταγγελία στην ΠΟΕΕΤ, τονίζοντας στον κ. Χότζογλου πως «είμαι έτοιμη να παραιτηθώ. Θα τα μαζέψω και θα φύγω. Ζητάνε από το παιδί μου να δουλέψει, το καλοκαίρι που και εγώ θα εργάζομαι».