Με ένα ιδιαιτέρως απαξιωτικό πρωτοσέλιδο ο Economist καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα της διεκδίκησης.

«Δεν γίνεται να διοικήσεις μια χώρα» (No Way to Run A Country) είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο, ενώ η εικονογράφηση παρουσιάζει ένα «πι» που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι, θίγοντας εκ νέου το ζήτημα της προχωρημένης ηλικίας του Αμερικανού προέδρου. 

«Το προεδρικό ντιμπέιτ ήταν απαίσιο για τον Τζο Μπάιντεν, αλλά η συγκάλυψη που ακολούθησε ήταν ακόμα χειρότερη», γράφει στην ανάλυσή του ο Economist.

«Προκαλούσε άγχος το να παρακολουθεί κανείς έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος παλεύει να θυμηθεί λέξεις και γεγονότα. Η αδυναμία του να εκφράσει ένα επιχείρημα εναντίον ενός αδύναμου αντιπάλου ήταν αποκαρδιωτική. Αλλά η επιχείρηση που ακολούθησε από το γραφείο του να αρνηθεί αυτό που είδαν με τα μάτια τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πιο τοξική από καθετί άλλο, επειδή η ανεντιμότητα που τη διέπει προκαλεί περιφρόνηση», σχολιάζεται στη συνέχεια.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Τον Μπάιντεν αξίζει να τον θυμόμαστε για τα επιτεύγματα και την ευπρέπειά του και όχι για την παρακμή του. Είναι επομένως σωστό που οι πρώτοι υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί άρχισαν να τον καλούν ανοιχτά να παραμερίσει».

Και καταλήγει: «Η ανανέωση της Αμερικής πρέπει να ξεκινήσει τώρα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος από την επιλογή ενός νέου υποψηφίου για να νικήσει τον κ. Τραμπ».