«Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων αντιστοιχεί με τη διοίκηση τριών ή ίσως και πέντε υπουργείων», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας από τον Χάρη Δούκα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων του σε όποιον αναπληρωτή αντιδήμαρχο επιθυμεί μέχρι τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «και εσείς θα διευκολύνετε τις σεβαστές φιλοδοξίες σας και ο δήμος θα συνεχίσει να δουλεύει».

«Προκύπτει εκ των πραγμάτων, η ίδια η ζωή τα φέρνει, το βλέπετε κι εσείς, πως η Αθήνα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις. Και πραγματικά η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, νομίζω –δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί– πως αντιστοιχεί με τη διοίκηση τριών, ίσως και πέντε υπουργείων. Απαιτεί απόλυτη αφοσίωση. Κάθε λεπτό του εικοσιτετραώρου, κάθε ώρα της εβδομάδας.

Απαιτεί όλο το “είναι”, όχι μόνο του δημάρχου, αλλά και των αντιδημάρχων. Το είχα ξαναθέσει το ζήτημα, με αφορμή τις φωτιές που ξέσπασαν στον Κολωνό και στου Φιλοπάππου. Αντί για απάντηση τότε, δέχθηκα μια προσωπική προσβολή, την οποία και αντιπαρέρχομαι, γιατί με ενδιαφέρει η ουσία.

«Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας»

Είναι πολύ απλό. Να διευκολύνετε και τον εαυτό σας και τις απολύτως θεμιτές και σεβαστές φιλοδοξίες σας. Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας, και μέχρι και την κάλπη την εσωκομματική, και εφόσον εκ των πραγμάτων κωλύεστε, να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή αντιδήμαρχο επιλέξετε. Κι εσείς θα παραμείνετε δήμαρχος, αλλά και ο δήμος θα συνεχίζει να δουλεύει».