Η αμφισβήτηση των Δημοκρατικών στο πρόσωπο του Τζο Μπάιντεν είναι δεδομένη, με αρκετούς να ζητούν αλλαγή υποψηφίου ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου και τον Αμερικανό πρόεδρο να λέει ότι δεν παραιτείται.

Ένα ακόμα περιστατικό ωστόσο, ήρθε να προστεθεί σε αυτά που ο 81χρονος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τον ειρμό της σκέψης του.

Αυτή τη φορά ο Τζο Μπάιντεν συσχέτισε στο μυαλό του την περίοδο της διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, όπου ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, με τη δική του, όπου στη θέση της αντιπροέδρου βρίσκεται η Καμάλα Χάρις.

Έτσι, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Φιλαδέλφειας περιέγραψε τον εαυτό του ως «μαύρη γυναίκα, αντιπρόεδρο των ΗΠΑ».

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανη που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε μαζί με μαύρο πρόεδρο. Περήφανος που συνεργάζομαι με την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε γιατί είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν στον ραδιοφωνικό σταθμό WURD.

Μετά από αυτό, αρκετοί υποστηρικτές των Δημοκρατικών τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να είναι αυτός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο αντίπαλός του των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφερθεί αρκετές φορές στα λάθη που κάνει ο Μπάιντεν στην ομιλία του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο debate μεταξύ τους, όπου ο πρώην πρόεδρος κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο Μπάιντεν απάντησε: «Δεν κατάλαβα τι είπε στο τέλος, νομίζω ούτε και ο ίδιος κατάλαβε τι είπε».