Στα Δικαστήρια Λαμίας βρέθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη Βάσω Πανταζή η οποία κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Ιουλίου, μέσω της δικηγόρους του Βάσως Πανταζή αίτημα αποφυλάκισης, σύμφωνα με τo lamianow.

Να σημειωθεί ότι αίτημα αποφυλάκισης είχε κατατεθεί ξανά τον περασμένο Απρίλιο αλλά απορρίφθηκε.

Τυπικά ο Ηλίας Κασιδιάρης πληροί τις προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του ήδη από τον Φεβρουάριο καθώς έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και σύμφωνα με τη συνήγορό του Βάσω Πανταζή «έχει καθαρό πειθαρχικό μητρώο και λαμβάνει άδειες από τη φυλακή».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να ζητήσει να αποφυλακιστεί με τους περιοριστικούς όρους που αποφασίστηκαν για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Υπενθυμίζεται ότι στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Ωστόσο, η σχετική απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα, τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης και τους πολίτες, που σημείωσαν ότι η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου είναι μια πράξη που προσβάλλει τα θύματα και το δημοκρατικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια όργανα που έκριναν και αποδέχθηκαν το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου θα λάβουν απόφαση και για τον Ηλία Κασιδιάρη.