Τα πρώτα δείγματα της υποστηρικτικής πολιτικής του στην εμπόλεμη Ουκρανία έδειξε άμεσα η νέα κυβέρνηση των Εργατικών.

Νέο πακέτο βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία την ανακοίνωσε τη Κυριακή 7 Ιουλίου ο νέος υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι, καθώς επισκέφθηκε το νότιο λιμάνι της Οδησσού και συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό Ράστεμ Ουμέροφ.

Όπως αναφέρει η βρετανική Guardian, η κίνηση των Εργατικών αποσκοπεί να καθησυχάσει την Ουκρανία και να δείξει στη Μόσχα ότι η στρατιωτική υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει αμετάβλητη μετά την αλλαγή κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα και ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αυτής της εβδομάδας, όπου θα συζητηθεί η πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για το Κίεβο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενωμένο για την Ουκρανία» είπε ο υπουργός των Εργατικών Χίλι, ενώ υποσχέθηκε να «ενισχύει την υποστήριξη της Βρετανίας ενισχύοντας τις προμήθειες ζωτικής στρατιωτικής βοήθειας» ως μέρος μιας προσπάθειας να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα «όσο χρειαστεί».

Η Βρετανία θα προμηθεύσει ένα 250.000 πυρομαχαικά μεγάλου διαμετρήματος για τα πυροβόλα AS-90, τα οποία έχουν θεωρητικό βεληνεκές έως και 25 χιλιόμετρα, και 90 αντιαρματικούς πυραύλους εδάφους Brimstone από τα δικά της αποθέματα.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι ο Χίλι ζήτησε αμέσως να παρασχεθεί πρόσθετη υποστήριξη στην Ουκρανία, η οποία ήταν «εύκολα διαθέσιμη» και ανταποκρίνεται στις «ανάγκες της για το πεδίο της μάχης», καθώς ο πόλεμος συνεχίζει τον τρίτο χρόνο του.

Ο Ουμέροφ είπε, στο κανάλι του στο Telegram, ότι «εκτιμούσε ιδιαίτερα» την επίσκεψη του Χίλι δεδομένου ότι ήταν η δεύτερη ημέρα του στο υπουργείο και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.