Εφ’ όλης της ύλης κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός, που συνυπέγραψε το κείμενο των «87» ξεκίνησε την ομιλία του με την επίσκεψη Κασσελάκη-Αποστολάκη στη Μακρόνησο, τον Σεπτέμβριο του 2023 σημειώνοντας: «Σύντροφε Βαγγέλη, δεν είπες στον Στέφανο ότι στα ξερονήσια βασανίστηκαν, σκοτώθηκαν για να λέμε ελεύθερα την άποψή μας» είπε χειροκροτούμενος. «Και αυτή την κληρονομιά δεν πρόκειται να την προδώσουμε όσους τραμπουκισμούς και χουλιγκανισμούς υποστούμε».

Ο κ. Σπίρτζης είπε πως θα ήθελε να πιστέψει την ομιλία Κασσελάκη για να προσθέσει: «Αλλά, Στέφανε, πώς να την πιστέψω..;».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Κασσελάκης ζητώντας να τον αποκαλεί «πρόεδρο». «Πρόεδρε, δεν αμφισβητεί κανείς, από την πρώτη ημέρα, ότι είσαι πρόεδρος, μόνο εσύ το έχεις αμφισβητήσει» του απάντησε ο κ. Σπίρτζης, προκαλώντας την αντίδραση και τις αποδοκιμασίες των «κασελίστας».

Αναφέρθηκε στην ανάρτηση στην Αυγή, μια μέρα πριν κλείσει, ότι φιλοξένησε «πηγές ΣΥΡΙΖΑ» που αναρωτιούνταν αν ο Χρ. Σπίρτζης ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. «Πόση ντροπή πια;» είπε.

Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε απαντήσεις για τα «μαύρα χρήματα», για τον «υπονομευτή Αλέξη» ή για τον «Αλέξη που κάνει παιχνίδια». «Ποια παιχνίδια κάνει ο Τσίπρας; Ποια ήταν η υπονόμευση; Και γιατί δεν ειπώθηκε πριν τις ευρωεκλογές όταν ήταν κάτω από την εξέδρα;».

Απευθυνόμενος στον κ. Κασσελάκη είπε ακόμη: «Πρέπει να μας πεις, εσύ ο ίδιος κάνεις bullying σε βουλευτές; Σε δημοσιογράφους; Άλλα μέλη της Κ.Ε. κ’άνουν μπούλινγκ σε συντονιστές οργανώσεων; Κάνουν;».

Τέλος, απαντώντας στα περί ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του, σημείωσε ότι «ρευστοποίηση κόμματος είναι οι προτάσεις που έκανε σήμερα ο πρόεδρος για το κόμμα».

Δείτε το βίντεο: