Μαριάννα Τουμασάτου: «Στη δραματική σχολή είχαμε κακοποιητικά στοιχεία, δυστυχώς έτσι μάθαμε τη δουλειά»

Στο πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής “Black Box” με την Μάγκυ Δούση, η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε καλεσμένη την Κυριακή το βράδυ, στο πρόγραμμα του Attica TV.

Σε μια εκτενή συζήτηση, η διακεκριμένη ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα #MeToo, καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τα χρόνια της φοίτησής της στη δραματική σχολή, περιγράφοντας τις κακοποιητικές συμπεριφορές που βίωσε.

Συγκεκριμένα, η Μαριάννα Τουμασάτου τόνισε: «Οι ηθοποιοί έχουμε μάθει να εκτιθέμεθα, να αποκαλύπτουμε την ψυχή μας. Δόθηκε τότε η ευκαιρία να μιλήσουν τα άτομα που είχαν βιώσει αυτά τα ζητήματα και εμείς να τους στηρίξουμε, όμως απαιτούσε και τόλμη. Κανένας άλλος χώρος δεν τόλμησε να αποκαλύψει τα δικά του προβλήματα».

«Στη δραματική σχολή υπήρχαν κακοποιητικά στοιχεία, όχι με τη μορφή της σεξουαλικής παρενόχλησης. Για παράδειγμα, ο τρόπος που δουλεύαμε και ο τρόπος που μας αντιμετώπιζε ο Λαζάνης ήταν συχνά δύσκολος. Ωστόσο, το Θέατρο Τέχνης είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που δεν μπορώ να σκεφτώ αρνητικά, γιατί εκείνη η γενιά μας έκανε όλους εξομοιωμένους. Δουλεύαμε ατελείωτες ώρες, κανείς δεν ρωτούσε αν αντέχουμε ή αν χρειαζόμαστε διάλειμμα για νερό».

«Ήμασταν παιδιά, έτσι μάθαμε τη δουλειά και έτσι την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Ακόμη και τώρα, αν μου πεις, τον χειμώνα ήμουν άρρωστη, δεν μπορούσα να μιλήσω, αλλά δεν διανοήθηκα να μην πάω στο θέατρο, γιατί έτσι είμαι εκπαιδευμένη», εκμυστηρεύτηκε η Μαριάννα Τουμασάτου.