Κώστας Μπακογιάννης: Στηρίζουμε τον διαρκή αγώνα για μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εστίασε στο ζήτημα της διαφθοράς, με αφορμή την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών, στο οποίο συμμετείχαν τρεις δημοτικοί υπάλληλοι.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Ξεβρωμίσαμε», και εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την καταπολέμηση της διαφθοράς. «Κύριε Δήμαρχε, μην έχετε καμία αμφιβολία πως ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας και στηρίζουμε τον διαρκή αγώνα όλων μας για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και σύγκρουση με τα οργανωμένα συμφέροντα που θεωρούν την πόλη παιχνίδι. Θα μας βρουν όλους αντιμέτωπους», ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Ψηλά».

«Ο αγώνας μας είναι διμέτωπος, καθώς έχουμε ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε τις συνειδήσεις των χιλιάδων στελεχών του Δήμου Αθηναίων. Ένα “σάπιο μήλο” δεν επιτρέπεται να επηρεάζει την κοινή γνώμη για την πολύ μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων διαχρονικά», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, λόγω των σημαντικών προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει, απαιτεί απόλυτη αφοσίωση. «Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων αντιστοιχεί με τη διοίκηση τριών ίσως και πέντε υπουργείων. Απαιτεί απόλυτη αφοσίωση, κάθε λεπτό του 24ωρου, κάθε ώρα της εβδομάδας. Απαιτεί όλο το είναι όχι μόνο δημάρχου αλλά και του αντιδημάρχου», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, καλώντας τον Χάρη Δούκα να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του σε αντιδήμαρχο της επιλογής του μέχρι τις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας και μέχρι την εσωκομματική κάλπη κι εφόσον εκ των πραγμάτων κωλύεστε, να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή αντιδήμαρχο επιλέξετε. Κι εσείς θα παραμείνετε δήμαρχος και ο δήμος θα συνεχίσει να δουλεύει», ανέφερε καταληκτικά ο Κώστας Μπακογιάννης.