Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, η συμπλοκή ξεκίνησε ανάμεσα σε δύο ομάδες Αλβανών κρατουμένων στην Δ’ πτέρυγα, που αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους, καθώς, όπως ισχυρίστηκαν, είχε πολλή ζέστη και δεν άντεχαν.

Νεκρός έπεσε ο 35χρονος Αλφόνς Ντότσι. Στο βίντεο αποτυπώνεται καρέ-καρέ η στιγμή που ξεσπά ο καβγάς. Το θύμα πάνω στην ένταση δέχθηκε μαχαιριά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μέσα στις φυλακές.

Δράστης του φονικού είναι ένας βαρυποινίτης αλβανικής καταγωγής που το 2011 είχε δολοφονήσει τον πατέρα και το βρέφος του στην Καλαμάτα.

Το βίντεο-ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κορυδαλλό:

Όπως προαναφέρθηκε, το θύμα είναι ο Αλφόνς Ντότσι, ο οποίος το 2015 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας στη Δυτική Αττική. Ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί μέσα σε λίμνη αίματος με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα σε αποθήκη ψιλικών, στην οδό Ωκεανίδος στην Ελευσίνα. Η δολοφονία εξιχνιάστηκε το 2017 και ο 35χρονος συνελήφθη.

Σε άλλη ληστεία είχε χτυπήσει με όπλο μια ηλικιωμένη στο κεφάλι, η οποία κατέληξε. Έναν χρόνο αργότερα, το 2018, είχε αποδράσει στον Πειραιά λίγο πριν από την επιβίβαση κρατουμένων σε πλοίο με σκοπό τη μεταγωγή τους σε φυλακή της Κρήτης. Δύο ημέρες μετά τον εντόπισαν σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου είχαν κάνει επέμβαση τα ΕΚΑΜ.