Θετικό πρόσημο για το πρώτο εξάμηνο της θητείας τους κατγραφουν ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στ. Αγγελούδης, αποτυπώνει η δημοσκόπηση* του aftodioikisi.gr στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διεξήχθη από 25  Ιουνίου 2024 έως και 2 Ιουλίου 2024, σε δείγμα 1020 ατόμων. Παρόλ’ αυτά και οι δύο έχουν τρωτά σημεία, που για τον κ. Τζιτζικώστα εντοπίζονται στον τομέα της δημιουγίας θέσεων απασχόλησης (53% “καθόλου ικανοποιημένοι”) και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων της περιοχής (45% “καθόλου ικανοποημένοι”) και για τον κ. Αγγελούδη στο κυκλοφοριακό/θέσεις στάθμευσης (71% “καθόλου ικανοποιημένοι”) και τους ελεύθερους χώρους (51% “καθόλου ικανοποιμένοι”). Αντίθετα στους υπόλοιπους δήμους που ερευνήθηκαν (Βέροιας, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, Κατερίνης και Σερρών) το πρόσημο του πρώτου εξαμήνου για τους δημάρχους είναι αρνητικό, με την Χρ. Αράπογλου (Καλαμαριά) να βρίσκεται στην κορυφή.

  Infotainment
Μήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:00
Infotainment
Λιπαντικά αυτοκινήτων: Πρέπει να τα αλλάζουμε το καλοκαίρι;
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 20:00
Infotainment
7 χρυσά κοσμήματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κοσμηματοθήκη
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 17:15
Διαβάστε Ακόμα
seleo Θέμα
«Το άγνωστο ελληνικό μπάσκετ», μία συλλεκτική έκδοση για τους φίλους του αθλήματος
Μ.Χ. – Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024, 10:40

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας

-Το 46% των πολιτών θεωρεί ότι η Περιφερεια Κεντρικής Μακεδονίας κινείται σε “σωστή κατεύθυνση”, ενώ το 42 σε “λάθος”, με τα βασικότερα προβλήματα να είναι η “έλλειψη ελεύθερων χώρων” (15%), η “κατάσταση του οδικού δικτύου” (15%) και η καθαριότητα/διαχείριση απορριμμάτων (14%).

-Για το Δήμο Θεσσαλονίκης, το 49% θεωρεί ότι κινείται σε “σωστή κατεύθυνση”, έναντι 41% που απαντά το αντίθετο (“λάθος κατεύθυνση”). Βασικότερα προβλήματα για τους δημότες εμφανίζονται η “έλλειψη ελεύθερων χώρων” (26%), το “κυκλοφοριακό/στάθμευση” (22%) και η καθαριότητα/διαχείριση απορριμμάτων (22%).

*Στην χειρότερη θέση βρίσκεται η νέα δήμαρχος Καλαμαριάς Χρ. Αράπογλου, καθώς περισσότεροι από δύο στους τρεις δημότες της (67%) θεωρούν ότι ο δήμος κινείται σε “λάθος κατεύθυνση”, έναντι μόλις 33% που απαντά σε “σωστή”.

*Ακολουθεί ο, επίσης, νέος δήμαρχος Παύλου Μελά Δ. Ασλανίδης, με “σκορ”: 65 (“λάθος”) έναντι 29% (“σωστή κατεύθυνση”).

*Στη συνέχεια, στη λίστα βρίσκεται ένας “παλιός”: Ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης, που στην αρχή της τρίτης θητείας του, οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 62% ότι κινείται σε “λάθος κατεύθυνση”, έναντι 38% σε “σωστή”.

*Τέλος ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις (53 -“λάθος”, 47% “σωστή κατεύθυνση”), εμφανίζουν οι νέοι δήμαρχοι Κατερίνης Γ. Ντούμος και Σερρών Β. Μητλιάγκα. 

*Μικτή (διαδικτυακή -80% και τηλεφωνική -20%) έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Διαδικτυακό τόπο https://www.aftodioikisi.gr.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 1020 ερωτηματολόγια, εκ των οποίων τα 816 με την online έρευνα και τα 204 με την τηλεφωνική έρευνα.
Για τη διαδικτυακή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα GoogleForms και το ερωτηματολόγιο παρέμεινε διαθέσιμο στο κοινό για χρονικό διάστημα τριών ημερών, από 25 έως 30 Ιουνίου 2024. Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 1 και 2 Ιουλίου 2024.
Τα δεδομένα αναλύθηκαν με τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS, και τα εργαλεία ποσοτικής ανάλυσης που παρέχει το Microsoft Excel.