Κασσελάκης: Μου έχουν προτείνει μαύρο χρήμα, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα – Τι είπε για τον Τσίπρα

“Να σταματήσει η συζήτηση περί συγκόλλησης και συναίρεσης και ρευστοποίησης και μάλιστα εκτός των οργάνων του κόμματος”, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Αlpha μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για το ταξίδι του ανέφερε ότι αποσκοπούσε στην δημιουργία της “υποδομής με επαφές για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του προοδευτικού κόσμου. Είδαμε το κύμα υπέρ της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη”.

Ακολούθως επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την χθεσινή του τοποθέτηση στο Πολεμικό Μουσείο: “Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο. Όμως η δική του στρατηγική βασίζεται στη μισαλλοδοξία και στην επιστροφή στο παρελθόν. Έχουμε πολύ δρόμο στον προοδευτικό χώρο για να αφυπνίσουμε τους λαούς”. Συμφώνησε με τις αναφορές του κ. Σαμαρά για την μείωση του ΦΠΑ και πρόσθεσε ότι ” συμφώνησε μαζί μας ότι υπάρχουν καρτέλ και ολιγοπώλια”.

Συνεχίζοντας είπε: “Είδα την αίθουσα να χειροκροτά με χαρά τις μισαλλόδοξες αναφορές του κ. Σαμαρά. Η ΝΔ δεν έχασε μόνο από τον γάμο προς τα δεξιά, αλλά και από τον κεντρώο χώρο. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε από την μείωση, αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και θα το καρπωθούμε”.

Με αφορμή την ανάρτησή του που προκάλεσε αντιδράσεις, ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από την προεδρία του έπαιρνε «μαύρο χρήμα» και εξήγησε ότι «αναφέρομαι στις επιλογές που πολύ πρόθυμα μου πρότειναν για να μην υπάρχει η επίμονη επιλογή του οικονομικού εξορθολογισμού που αφορά και τα Μέσα Ενημέρωσης».

«Με την ανάρτησή σας εννοείτε ότι ο προηγούμενος ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε μαύρα χρήματα ή όχι;»  ρωτήθηκε ξανά. «Απ’ ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε στον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή», είπε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος δέχθηκε ακόμη μια σχετική ερώτηση, με την απάντησή του να προκαλεί αίσθηση.

«Σας έχει προτείνει κάποιος, στον έναν χρόνο που είστε πρόεδρος, να πάρετε μαύρα χρήματα για να μπορέσετε να ξελασπώσετε το κόμμα;»

«Προφανώς και ναι» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο διευκρίνισε στη συνέχεια:

«Όταν κάποιος προτείνει την ιδέα ότι βρες άλλους πόρους, είναι μια ιδέα που δεν με εκφράζει. Δεν έχει έρθει κάποιος να μου δώσει σακούλα, όχι βέβαια, αλλά από την άλλη υπάρχει αυτή η ιδέα στην Ελλάδα, ότι βρες άλλους πόρους. Και για να είμαστε ειλικρινείς υπάρχει και στις βουλευτικές εκλογές στο επίπεδο των βουλευτών για τα έξοδα που υπάρχουν. Πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα, κάποιος να πει την αλήθεια όπως είναι».

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις στα όργανα τις επόμενες ημέρες σχετικά με το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» και επεσήμανε ότι η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε κατά πολύ.

«Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική, το έργο που έκανε είναι πολύ καλό, το τιμώ και είναι η παρακαταθήκη στην οποία πρέπει να πορευτούμε», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.