Τις ποινές των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ανακοίνωσε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον μεσίτη, ενώ με κάθειρξη πέντε ετών τιμώρησαν τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές και οι ένορκοι κήρυξαν ομόφωνα ενόχους τους δύο κατηγορούμενους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με τους γονείς του θύματος και τους φίλους τους να αναμένουν την απόδοση δικαιοσύνης.

Στη φυλακή οδηγείται μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη έξι ετών ο μεσίτης ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και καταδικάστηκε για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο πρώτος κατηγορούμενος λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, καθώς είναι 80 ετών, θα εκτίσει την ποινή κάθειρξης των πέντε ετών που του επιβλήθηκε με κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με παρούσα την οικογένειά και τους φίλους του θύματος που ανέμεναν να ακούσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

To συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε στο τέλος της δίκης φωνάζοντας «φονιάδες, δολοφόνοι», με τον κατηγορούμενο να παίρνει το δρόμο για τη φυλακή.

Στη συνέχεια, η αστυνομία φυγάδευσε και τους συγγενείς των κατηγορουμένων από το χώρο των κρατητηρίων, την ώρα που το πλήθος φώναζε: «Η Τζάκι ζει τσακίστε τους ναζί».

Στη συνέχεια, δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και για τους δύο κατηγορούμενους, ενώ επιπλέον αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Νωρίτερα, το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχθηκε με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα την πρόταση του εισαγγελέα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας Στέλιου Κωσταρέλλου, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους οι οποίοι νωρίτερα κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε το Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην τον εγκλωβίσει στο κατάστημα.

Και πρόσθεσε πως η φθορά δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα.

Ως προς το μεσίτη, αναφέρθηκε σε απολογία του, σύμφωνα με την οποία εκείνος ενήργησε ενστικτωδώς. «Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα» ειπε ο εισαγγελέας

Οι δύο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν να τους χορηγηθούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος, και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.