Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των βόρειων Σποράδων (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο) ξεκίνησε σήμερα, με το πρώτο θερινό δρομολόγιο από το επιβατηγό οχηματαγωγό Naxosjet, που αναχώρησε στις 9.15 το πρωί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πληρότητα άνω του 95% και 645 επιβάτες.

  Infotainment
Μήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:00
Infotainment
Λιπαντικά αυτοκινήτων: Πρέπει να τα αλλάζουμε το καλοκαίρι;
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 20:00
Infotainment
7 χρυσά κοσμήματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κοσμηματοθήκη
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, 17:15
Διαβάστε Ακόμα
seleo Θέμα
Αυξήθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία τον Ιούνιο – Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια
Β.Γ. – Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024, 14:57

Από τη Δευτέρα 8/7 και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Βόρειων Σποράδων θα εκτελεί το χωρητικότητας 880 ατόμων και 140 Ι.Χ. επιβατηγό-οχηματαγωγό SpeedRunner 2, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτιλιακός πράκτορας της εταιρείας SeaJet, Χάρης Καραχαρίσης.

Τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Πέμπτης και Κυριακής. Το πλοίο θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 7 το πρωί και Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο στις 9.15 (κατ’ εξαίρεση το πρώτο δρομολόγιο είχε αναχώρηση στις 9.15). Το ταξίδι διαρκεί τρεισήμισι ώρες για τη Σκιάθο, τρεις ώρες και 45 λεπτά για τη Σκόπελο και τέσσερις ώρες και δέκα λεπτά για την Αλόννησο. Τα δρομολόγια της επιστροφής θα ξεκινούν από το λιμάνι της Αλόννησου στις 17:00 κάθε Παρασκευή και Δευτέρα, στις 16:30 τις Κυριακές και στις 14:15 τις Τρίτες και τις Τετάρτες.

«Υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη των δρομολογίων και κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου οι κρατήσεις και τα πλοία να αναχωρούν από τις αρχές Ιουνίου […] Έστω και έτσι, όσο περνούν οι μέρες η πληρότητα των δρομολογίων για τα τρία νησιά των Σποράδων θα αυξάνεται, φτάνοντας ως και το 100% στα μέσα του Αυγούστου, ενώ υπάρχουν και μέρες που δεν θα ξεπερνά το 70%», ανέφερε ο κ. Καραχαρίσης, σημειώνοντας ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα περσινά επίπεδα, καθώς και ότι κάθε Πέμπτη η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται ακτοπλοϊκά και με Λήμνο και Μυτιλήνη.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χορηγός Επικοινωνίας