Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας στο λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας και ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, την Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στη διασταύρωση Τσιμισκή και Αριστοτέλους, απευθύνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

  Infotainment
Μνημόνιο Συνεργασίας για Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Eurobank
Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024, 18:57
Infotainment
Τα 5 απαραίτητα για ένα κινητό: από θήκες κινητών και pop sockets μέχρι φορτιστές
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:30
Infotainment
Μήπως εκτός από το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου να σκεφτείτε και το χρώμα;
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, 12:00
Διαβάστε Ακόμα
seleo Θέμα
Θεσσαλονίκη: Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της πόλης
V.D. – Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024, 9:15

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «βαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Την ώρα που στην περιοχή μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δύο αιματηροί πόλεμοι, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων, η χώρα μας μετατρέπεται κάθε μέρα και περισσότερο σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ενάντια σε γειτονικούς λαούς και χώρες».

Σημειώνει ακόμα ότι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης «έδεσε από εχθές το αποβατικό πλοίο των ΗΠΑ “USS Oak Hill”. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός της επίσκεψης είναι να ξεφορτώσει πολεμικό υλικό για ανεφοδιασμό των νατοϊκών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή και για την πραγματοποίηση των επικίνδυνων πολεμικών ασκήσεων – πραγματικών προβών πολέμου – που φέρνουν μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής».

Έτσι, τονίζει πως σε μία τόσο τεταμένη περίοδο, που ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται συνεχώς, που το κράτος – δολοφόνος Ισραήλ σφαγιάζει ανελέητα των παλαιστινιακό λαό και απειλεί να μεταφέρει τη φωτιά και σε άλλα γειτονικά του κράτη όπως τον Λίβανο, την Υεμένη κ.α., που οι πληγές στο Κόσσοβο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η αντιπαράθεση με τη Σερβία, απειλούν με γενικευμένη φωτιά πολλές χώρες και λαούς, «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακούσει τη φωνή του λαού μας, που ζητάει επίμονα ειρήνη».

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Γι αυτό, «απαιτούμε:

Χορηγός Επικοινωνίας

– Η χώρα μας να σταματήσει άμεσα την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους,

– Να επιστρέψουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό,

– Να επιστρέψουν οι ελληνικές φρεγάτες από την Ερυθρά Θάλασσα και από την Ανατολική Μεσόγειο,

– Να κλείσουν οι αμερικανοNATOϊκές βάσεις του θανάτου, να κλείσουν τα ελληνικά λιμάνια για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ,

– Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού».