Ασφαλή είναι τα παιδιά που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα (9/7) στην Πάτρα, εξαιτίας της οποίας εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο».

Τα 15 παιδιά μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», κάποια διακομίστηκαν στο Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ τα υπόλοιπα πήραν εξιτήριο.

Λίγο μετά τις 15:00, εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Πάτρα

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή έγινε αποπνικτική και οι καπνοί πολύ έντονοι, κάτι που δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων.

Σε βίντεο φαίνεται ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος την ώρα που επιχειρεί πάνω από το νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο».

Λίγο μετά τις 15:00, εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Πάτρα: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Αρόη και Παγώνα απομακρυνθείτε προς Πάτρα», ανέφερε.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας🆘 Εάν βρίσκεστε στις περιοχές #Αρόη & #Παγώνα #Πατρών απομακρυνθείτε προς #Πάτρα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχώνℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki @hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) July 9, 2024

Νωρίτερα, ειδοποίηση εστάλη από το «112» η οποία καλούσε τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών να απομακρυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας🆘 Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Γηροκομείο #Πατρών απομακρυνθείτε προς #Εγλυκάδα #Πατρών (#Στρατόπεδο_ΚΕΤΧ)‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχώνℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki @hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) July 9, 2024