Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα σχέδια της Κέιτ Μίντλετον για το Wimbledon, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται να παραβρεθεί ή όχι.

Ωστόσο, φαίνεται πώς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ με συνεννόηση με τη διοργάνωση του δημοφιλούς τουρνουά τένις έχουν ήδη καταστρώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει «προορίσει» ένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανία για να μοιράσει τα τρόπαια στη θέση της, σε περίπτωση που δεν μπορέσει η ίδια.

Η Telegraph, σε δημοσίευμά της, αναφέρει ότι η Μπιργκίτα, η Δούκισσα του Γκλόστερ μπορεί να είναι αυτή που θα παρουσιάσει τα βραβεία στους τελικούς του Wimbledon το Σαββατοκύριακο, εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία συνεχίζει να υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία για καρκίνο, δεν είναι διαθέσιμη.

Ως προστάτης του All England Lawn Tennis and Croquet Club, ενός βασιλικού ρόλου που έλαβε από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2016, η Κέιτ φοράει μια ειδική καρφίτσα με φιόγκο στο Wimbledon στα χρώματα του κλαμπ (σκούρο πράσινο και μωβ) και παραδοσιακά δίνει τα βραβεία στους πρωταθλητές.

Η 78χρονη Δούκισσα του Γκλόστερ είναι παντρεμένη με τον πρώτο ξάδερφο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Ρίτσαρντ, δούκα του Γκλόστερ.

Όπως η Κέιτ, έτσι η Μπιργκίτα είναι φανατικός οπαδός του τένις με σχετική προστασία. Η Δούκισσα του Γκλόστερ είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Lawn Tennis Association για 25 χρόνια, υποστηρίζοντας το κυβερνών σώμα για το τένις στη Μεγάλη Βρετανία. Φέτος, η Δούκισσα του Γκλόστερ παρακολούθησε το τουρνουά τένις δύο φορές από την έναρξη του διαγωνισμού την 1η Ιουλίου.

Είναι πλήρους απασχόλησης μέλος της βασιλικής οικογένειας και πρόσφατα έγραψε βασιλική ιστορία με την ιδιότητά της ως Royal Lady του Most Noble Order of the Garter, καθώς έγινε η πρώτη μη εξ αίματος γαλαζοαίματη που δεν είναι παντρεμένη με τον μονάρχη ή τον διάδοχο που διορίζεται στη θέση αυτή.

Η Κέιτ παρακολουθεί το Wimbledon κάθε χρόνο από τότε που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2011, εκτός από τους αγώνες του 2013 λίγο πριν τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ.

Η Telegraph Sport ανέφερε ότι η απόφαση για το ποιος θα παρουσιάσει τα τρόπαια ενδέχεται να μην ληφθεί μέχρι το πρωί των τελικών, στις 14 Ιουλίου.

Η Κέιτ έκανε την πρώτη και μοναδική της δημόσια εμφάνιση για φέτος στο Trooping the Color στις 15 Ιουνίου, μαζί με την οικογένειά της για την επίσημη παρέλαση των γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο.

Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με τις μελλοντικές δεσμεύσεις της τις επόμενες εβδομάδες. Οποιεσδήποτε νέες έξοδοι θα βασίζονται στο πότε η πριγκίπισσα Κέιτ αισθάνεται ικανή και με την υποστήριξη της ιατρικής της ομάδας.

Φωτογραφίες: Associated Press