Στην τακτική ανακρίτρια που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, θα οδηγηθεί σε λίγη ώρα ο 44χρονος βασικός ύποπτος για την εν ψυχρώ εκτέλεση, ο οποίος συνελήφθη χθες Σάββατο από τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε σε βάρος του.

O ύποπτος για τη δολοφονία του τοπογράφου είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ φαίνεται να είναι εμπλεκόμενος και σε μία ακόμη ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος αρνείται κάθε εμπλοκή του στη δολοφονία του τοπογράφου.

Ωστόσο το βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή όπου έγινε η εν ψυχρώ εκτέλεση, ένα μπουφάν  το οποίο μοιάζει με αυτό που φορούσε ο εκτελεστής το πρωί της περασμένης Τρίτης, αλλά και δυο ζευγάρια γάντια μηχανής, είναι μερικά από τα στοιχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην κατοχή του 44χρονου με τα αρχικά Γ.Κ., ο οποίος συνελήφθη για εμπλοκή του στη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν ήδη μεταφερθεί και εξετάζονται το μπουφάν αλλά και μια ζώνη για εντοπισμό πυρίτιδας, καθώς ο 44χρονος έριξε 20 σφαίρες με αποτέλεσμα, αν πρόκειται για τα συγκεκριμένα ρούχα, να έχουν μείνει πάνω τους ίχνη.

Παράλληλα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που «δένουν» την υπόθεση  και αναμένεται να ισχυροποιήσουν την έρευνα των διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι της φίλης του 44χρονου εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο από τα οποία δεν ήταν σε… κοινή θέα, αλλά και δυο κάρτες SIM.

Τα κινητά τηλέφωνα του συλληφθέντος μπορεί να υποδείξουν τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου. Ήδη έχει δοθεί εντολή για το… άνοιγμα τους και την άρση του απορρήτου όσον αφορά τις συνομιλίες και τα μηνύματα που έχουν καταγραφεί  το τελευταίο διάστημα.

Επίσης ένα από τα βασικά στοιχεία που «καίει» τον 44χρονο είναι όσα φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς η φίλη του. Παραδέχτηκε ότι έχει πάει στη Μύκονο με τον συλληφθέντα και μάλιστα συναντήθηκαν με συγκεκριμένο επιχειρηματία του νησιού, για τον οποίο πολλοί έχουν μιλήσει στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι αυτή την ώρα, κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Όσον αφορά στο σκούτερ το οποίο χρησιμοποίησε ο εκτελεστής στο Ψυχικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Aρχές έχουν καταθέσεις προσώπων που υποστηρίζουν ότι «το σκούτερ της δολοφονίας μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, αλλά τις τελευταίες μέρες δεν τον βλέπουν να το κυκλοφορεί».

Όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν τον συλληφθέντα στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής και ξεκίνησαν να του κάνουν ερωτήσεις για την υπόθεση ο 44χρονος φέρεται να τους είπε: «Με το δικό μου όχημα θα την έκανα; Χαζός είμαι;». Αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Ασφάλεια Αττικής έφτασε μια πληροφορία που ανέφερε ότι ένα μηχανάκι, το οποίο προσομοιάζει με του δράστη, εντοπίστηκε στη λεωφόρο Σχιστού με φανερά ίχνη πυρκαγιάς, χωρίς όμως να έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται γι’ αυτό που αναζητούν.

Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη. Του ανθρώπου δηλαδή που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για τους υπόλοιπους προσαχθέντες εξετάζεται το κατά πόσο συμμετείχαν στη δολοφονία παρέχοντας υποστήριξη στον δράστη.

Επιπλέον, συνεχίζεται η διαδικασία των καταθέσεων με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος, αλλά και με συνεργάτες του τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα.