Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» εντοπίστηκε πυρίτιδα στη ζώνη του φερόμενου ως δολοφόνου, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Πρόκειται για την επιχειρησιακή ζώνη στήριξης όπλου που βρέθηκε κρυμμένη στο ντουλάπι μαζί με δυο κινητά τηλέφωνα, μία κάρτα SIM και ένα GPS.

Σημειώνεται πως αρκετές από τις «απαντήσεις» που έψαχναν οι Αρχές, έδωσε το σπίτι στο οποίο έμενε ο φερόμενος ως δολοφόνος με τη σύντροφό του στο Ψυχικό. Εκεί, εντόπισαν μια κρύπτη μέσα σε ψευδοροφή, στην οποία ο 44χρονος έκρυβε δύο κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή GPS και κάρτες SIM. Μαζί με τα ρούχα, τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα που συγκέντρωσαν, τα έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Παράλληλα, μέσα από τις τηλεφωνικές συσκευές, θα βρεθούν επαφές, μηνύματα και γεωγραφικά στίγματα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εντοπίστηκε πυρίτιδα σε αντικείμενο του 44χρονου «Γιώργου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και όσα είπε στις αρχές η σύντροφός του. Σύμφωνα με πληροφορίες στη γυναίκα έδειξαν φωτογραφία του ατόμου που φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός και τη ρώτησαν αν τον γνωρίζει. Εκείνη απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε μάλιστα ότι ο άντρας της φωτογραφίας και ο σύντροφός της είχαν υπάρξει συνεργάτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υλικό από κάμερες έδειξε ότι την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, τόσο την περασμένη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, ο 44χρονος έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι, όπου έμενε με τη σύντροφό του του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρία του θύματος, η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση – περίπου 1,5χλμ – και στη συνέχεια στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο

Την Τρίτη μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος κινήθηκε με το μαύρο σκούτερ προς του Ζωγράφου και άλλες περιοχές, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη του και κατέληξε στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, όπου άφησε το σκούτερ και έφυγε με μια μηχανή BMW, η οποία ανήκει σε εταιρία και την χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού

Εν τω μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη. Του ανθρώπου δηλαδή που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία γύρω από τον ύποπτο ως ηθικό αυτουργό, μετά από την κατάθεση που έδωσε η σύντροφος του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για τους υπόλοιπους προσαχθέντες εξετάζεται το κατά πόσο συμμετείχαν στη δολοφονία παρέχοντας υποστήριξη στον δράστη.

Επιπλέον, συνεχίζεται η διαδικασία των καταθέσεων με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος, αλλά και με συνεργάτες του τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα.