Εγκατέλειψαν σκύλο δίπλα σε αυτοκινητόδρομο – Τον έδεσαν σε κολόνα με ένα σημείωμα δίπλα του

Ένας άκαρδος ιδιοκτήτης κατοικίδιου εγκατέλειψε τον 4χρονο σκύλο του σε έναν αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα, δήλωσαν οι αρχές.

Αρκετοί οδηγοί κάλεσαν την αστυνομία αφού εντόπισαν το σκυλάκι δεμένο σε μια κολόνα φωτισμού στο Southern State Parkway κοντά στην Έξοδο 21 γύρω στις 5:30 π.μ., είπε στην The Post ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Timothy Gleason.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, βρήκαν τον λευκό σκύλο, μαζί με ένα σημείωμα και ένα μπολ με φαγητό, είπε ο Gleason.

«Αυτή είναι η Ρόξι, ένας εκπαιδευμένος σκύλος American bull mastiff», έλεγε το χειρόγραφο σημείωμα.

«Είναι τεσσάρων ετών. Είναι ταϊσμένη και της απομακρύναμε τους ψύλλους, μπορεί να έχει ακόμα προβλήματα μαζί τους. Φροντίστε να έχει καλή φροντίδα».

Η Roxi – η οποία είχε μια ήρεμη συμπεριφορά καθώς οι αστυνομικοί την πλησίαζαν – μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων στο Hempstead, όπου δεκάδες λάτρεις των σκύλων έχουν ήδη εγγραφεί ελπίζοντας να την υιοθετήσουν.

«Υπάρχει μια μεγάλη λίστα αναμονής», είπε ο επόπτης του Hempstead, Ντον Κλάβιν, σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, σύμφωνα με το News 12 Long Island.  Πολλοί από τους οδηγούς που είδαν το σκυλάκι δεμένο στην κολόνα έκαναν ήδη αίτημα για να την αναλάβουν.

Οι αρχές είπαν ότι αναζητούν τον ιδιοκτήτη της Roxi και ενδέχεται να ασκήσουν κατηγορίες μόλις συλληφθεί.

«Το Southern State Parkway είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο πολυταξιδεμένους και ύπουλους αυτοκινητόδρομους στο Λονγκ Άιλαντ», αναφέρει η εισαγγελέας της κομητείας Nassau, Anne Donnelly σε μια δήλωση. «Δεν είναι μέρος για να εγκαταλείψεις ένα ζώο τεσσάρων ετών και να το να αφήνεις ένα σημείωμα με καλές ευχές».

Οι αρχές ζητούν από τον ιδιοκτήτη ή οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για το σκυλάκι.